Volledig scherm
23-04-2017 Mitzi heeft meegedaan aan het traject Fit4Joy en heeft dat na twaalf weken succesvol afgerond. Ik blik met haar terug (en vooruit). Putten© Ruben Schipper Fotografie © Ruben Schipper

Voor Mitzi (7) uit Putten is Fit4Joy geslaagd: minder buik en meer conditie

Mitzi van den Heuvel (7) uit Putten is dik tevreden na twaalf weken Fit4Joy. Door deelname aan dit gezondheidstraject heeft ze haar twee doelstellingen behaald: minder buik en meer conditie. 

"Ik was altijd de allersloomste en nu ben ik de derde snelste. Ook kan ik nu mijn sleutelbeen zien en mijn ribben voelen. Eerder moest ik daar heel ver mijn buik voor intrekken", vertelt Mitzi met een grote lach op haar gezicht. 

Ze geeft toe dat het best afzien was. "De eerste keer dat ik een uur achter elkaar moest sporten, was ik heel erg moe. Ik moest ook heel erg hijgen. Later ging dat steeds beter. Bij mijn tennistraining heb je nog wel eens rust, maar voor Fit4Joy in de sportschool, ging het aan een stuk door."

Minder vlees

Hoewel Mitzi met haar moeder Berber en vader Lub altijd al behoorlijk gezond at, werd ook het eetpatroon nauwkeurig onder de loep genomen. "Alles wordt afgewogen en dat maakt echt het verschil", weet Berber. "Als je het op het oog gaat doen, neem je toch net te veel. Met name vlees en aardappels zijn we op gaan minderen." Mitzi is inmiddels al gewend aan de gerantsoeneerde porties. "Ik heb nu niet eens meer zin om zo veel te eten." 

Fitter voelen

Afvallen stond niet op het wensenlijstje van de jongste van de acht deelnemers aan Fit4Joy. "Het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Het gaat er om hoe je bent. Ik wilde dan ook niet afvallen, maar me fitter voelen", vertelt ze over haar doelstelling. Toch ging dat bij Mitzi gepaard met een gewichtsafname van vier kilo. De weegschaal stopt nu bij ongeveer 42 kilo. Stiekem kan ze daar wel om glunderen: "Mijn spijkerbroek zit nu losser en een shirt dat ik niet meer aan kon, past me weer."

Weinig spelen

De Puttense is blij dat het traject van twaalf weken erop zit. Het was met alle afspraken behoorlijk rennen en vliegen, waardoor er weinig tijd overbleef voor speelafspraakjes. "Toch heb ik nooit aan haar gemerkt dat het haar tegenstond. Geen enkele keer is ze er met tegenzin heen gegaan. Ze kwam wel zwetend en moe terug, maar vooral ook vrolijk. Ze heeft er energie van gekregen", stelt haar moeder vast.

En voor Mitzi heeft Fit4Joy een leuk staartje gekregen. Haar ouders hebben met haar afgesproken een vast bewegingsmoment in de week in te plannen. Daarvoor zijn zelfs skeelers aangeschaft. De jonge sportieveling grijnst haar tanden bloot: "Mijn vader en moeder op skeelers. Dat is pas echt heel grappig!"

Volledig scherm
23-04-2017 Mitzi heeft meegedaan aan het traject Fit4Joy en heeft dat na twaalf weken succesvol afgerond. Ik blik met haar terug (en vooruit). Putten© Ruben Schipper Fotografie © Ruben Schipper

Veluwe