Wietze Landman zou het liefst zien dat iedereen een tekenkaart in zijn portemonnee heeft. Met het pasje kan een teek 'tijdig en op de juiste manier' worden verwijderd.
Volledig scherm
PREMIUM
Wietze Landman zou het liefst zien dat iedereen een tekenkaart in zijn portemonnee heeft. Met het pasje kan een teek 'tijdig en op de juiste manier' worden verwijderd. © Ruben Schipper Fotografie

Wietze uit Putten wenst in elke portemonnee een pasje dat een teek er ‘snel en effectief’ uit wipt

Deze dagen is het de Week van de Teek. Meer dan een miljoen keer per jaar bijten deze parasitaire spinnetjes mensen in Nederland. Een gevaar, want in een kwart van de gevallen is de teek besmet en brengt hij de ziekte van Lyme over. Wietse Landman van Tekenkaart Nederland uit Putten adviseert daarom iedereen een tekenkaart in de portemonnee mee te nemen. Een pasje waarmee het beestje snel en effectief verwijderd kan worden.  

  1. Jan Baan (75) haalt dankzij Puttense rijschool zijn vrachtwagenrijbewijs en kan nu onbezorgd op vakantie
    PREMIUM

    Jan Baan (75) haalt dankzij Puttense rijschool zijn vrachtwa­gen­rij­be­wijs en kan nu onbezorgd op vakantie

    Jan Baan had zijn camper ingeruild en een mooie nieuwe gekocht – een Hymer van ruim 7 meter. Met het aantal kilo’s (3250) kwam hij in de gevarenzone, aangezien het gewicht met een C1-camperrijbewijs beperkt is tot 3500 kilo. Daarom kreeg de senior IT-ondernemer uit Lunteren het advies van de Puttense Rijschool Roordink om voor zijn vrachtwagenrijbewijs te gaan. Hij slaagde op 29 juni voor zijn eerste praktijkexamen en kan nu met zijn nieuwe camper op vakantie, en dat op 75-jarige leeftijd.

Veluwe