Volledig scherm
© RGB Stock

Wildwaterbaan Bosbad Putten wordt geen hamerstuk in raadsvergadering

PUTTEN - Een hamerstuk wordt het niet bij de gemeenteraad. Toch was de commissie samenleving dinsdagavond niet negatief over het voorstel van het college om voor 2,9 miljoen garant te staan voor een lening voor een wildwaterbaan in Bosbad Putten.

Het onderwerp was eerder dit jaar aan de orde geweest, maar toen met een onderliggend negatief advies van een extern bureau. Een second opinion van een andere advisieur keerde de zaak 180 graden. Het wildwaterbaanplan van het zwembadbestuur werd als goed beoordeeld en de verwachte bezoekersaantallen als realistisch gezien.

Negatief eigen vermogen
Het CDA zal bij de raadsvergadering op 1 december geen dwarsligger zijn voor het Bosbad. Aart Evers toonde zich overtuigd van de noodzaak van extra inkomsten voor het Bosbad. "Het negatief eigen vermogen moet weg en wij zien heil in dit plan waarmee dat sneller kan en ook nog eens een impuls is voor de recreatie."

Risico
Lubbert van den Heuvel (ChristenUnie) noemde het een worsteling waar zijn partij mee zat. "Enerzijds een bestuur dat zich bewezen heeft, anderzijds de vraag of dit wel een taak van de overheid is. Er is wel een risico als het fout gaat."

Ook VVD'er Bert Klompenhouwer gaf toe het 'nog niet te weten'. "Ik moet er nog eens rustig over nadenken. Door de antwoorden van vanavond heb ik nog niet ineens het licht gezien."

De enige partij die zijn stem al duidelijk maakte was de SGP. Omdat de baan ook op zondag open is, wordt uit 'principiële overweging' geen steun gegeven

Veluwe