Volledig scherm
© Thinkstock

Wildwaterbaan Putten krijgt zegen raad

PUTTEN - De gemeenteraad van Putten is in meerderheid akkoord met de garantstelling voor 2,95 miljoen voor de aanleg van een wildwaterbaan in het Bosbad.

De plannen waren er al langere tijd. Het enige obstakel dat nog overwonnen moest worden was een garantstelling van de gemeente. Door negatief eigen vermogen, een erfenis uit het verleden van een slecht functionerend stichtingsbestuur, was op eigen houtje een lening afsluiten niet mogelijk.

Risico
Een eerste adviesbureau concludeerde dat het risico veel te groot was voor de gemeente. Een second opinion gaf een positiever beeld. Die adviseur zag heil in het plan van het Bosbad en geloofde dat de nieuwe attractie zich terugverdient.

Het grootste deel van de raad heeft zich laten overtuigen. De worsteling van ChristenUnie in de commissie werd zojuist omgezet in een volmondig akkoord. Wel met de kanttekening dat de looptijd van de lening van 20 jaar teruggaat naar 15 jaar. Het stichtingsbestuur heeft laten weten dat dit op verantwoorde wijze kan.

Samen met Wij Putten werd hiervoor een wijziging op het voorstel (amendement) ingediend, gesteund door CDA. Wilma van Voorst (Wij Putten) begon met haar goede jeugdherinneringen aan de speeltuin, maar benadrukte dat 'mensen niet meer komen voor een schommel, wipwap of kabelbaantje' en juichte een leuke voorziening voor de jongeren in Putten toe.

SGP was om principiële reden tegen door de zondagsopenstelling. Gemeentebelangen vond het plan te duur en behield vraagtekens omdat er geen plan B is. Ook de VVD sloot zich aan bij de tegenstemmers. "We zijn voorzichtig met gemeenschapsgeld, zien hier niet het publiek belang van in en vragen ons af of de wildwaterbaan zich wel terugverdient", aldus Bert Klompenhouwer.

Veluwe