Volledig scherm
© Thinkstock

Woningbouw Putten Zuid hoger op de agenda

PUTTEN - De woningbouw in Putten Zuid moet meer prioriteit krijgen en niet voor de periode na 2024 op de politieke agenda staan. Die oproep deden de raadsfracties aan het college van burgemeester en wethouders tijdens de behandeling van de begroting.

Met een unaniem gesteund amendement (wijziging) op de begroting is de zin geschrapt dat er na 2024 een alternatief beschikbaar moet zijn. "De raad geeft hiermee het politiek signaal af dat vaart moet worden gemaakt met woningbouw in Putten Zuid", staat in het ingediende amendement. Volgens de raadsfracties zijn de cijfers voor de woningbehoefte uit 2010 'gedateerd'. "Er is toen niet of onvoldoende rekening gehouden met de toename van arbeidsmigranten, statushouders, ouderen die langer thuis blijven wonen, woonurgenten en handhaving op vakantieparken."

Bert Klompenhouwer (VVD) riep het college op tot actie. "Putten Zuid lijkt een onneembare vesting, wat de raad ook roept." Ook Henri Luitjes (Wij Putten) was van mening dat 'het college de urgentie van de raad niet deelt'.

Wethouder Nico Gerritsen toonde zich echter blij met 'de steun in de rug'. "Plezierig om te weten dat we niet om dat geld hoeven te bedelen."

Veluwe