Boer Nico Kalter met het schaap dat de slachtpartij door een wolf in zijn weide in Laag Zuthem overleefde.
Volledig scherm
Boer Nico Kalter met het schaap dat de slachtpartij door een wolf in zijn weide in Laag Zuthem overleefde. © Luuk Wolters

26 schapen in Laag Zuthem doodgebeten door wolf

Het is zeker: een wolf heeft in Laag Zuthem 26 schapen doodgebeten. Het dier greep ook een schaap in een weiland er naast. Die bevestiging heeft schapenhouder Nico Kalter gekregen na DNA-onderzoek. 

 1. Tennisvereniging Heino krijgt financiële hulp van gemeente na debacle met failliete clubhuisbouwer
  PREMIUM

  Tennisvere­ni­ging Heino krijgt financiële hulp van gemeente na debacle met failliete clubhuis­bou­wer

  Tennisvereniging Heino kan voorlopig weer even naar lucht happen. Een kleine drie jaar geleden had het nieuwe clubhuis van de vereniging er al moeten staan, maar door een faillissement van de uitvoerende firma Prima Blokhutten bleef de club met financiële nood en radeloosheid achter. Om in ieder geval de vordering van de aannemer en elektricien, die de fundering voor het nieuwe clubhuis al hadden gelegd, te kunnen betalen staat de gemeente Raalte garant voor 25.000 euro.
 2. Helpen ongemaaide bermen in strijd tegen de eikenprocessierups? ‘Raalte voert naïef bestrijdingsbeleid’
  PREMIUM

  Helpen ongemaaide bermen in strijd tegen de eikenpro­ces­sie­rups? ‘Raalte voert naïef bestrij­dings­be­leid’

  Verspreid door de gemeente Raalte heeft GroenLinks bordjes neergezet in groenstroken en bermen. De boodschap: maai me niet. Ongemaaide bermen zijn goed in de strijd tegen de eikenprocessierups, redeneert de partij. ,,Met het herstellen van de biodiversiteit door niet te maaien schieten we meer op dan met het plaatsen van mezenkastjes en het spuiten van bestrijdingsmiddelen’’, zegt GroenLinks-voorman Ralph Mulders.
 1. Zuivelwijzer.nl wijst de weg naar vogelvriendelijke zuivel in de winkelschappen: ‘De consument kiest in de winkel toch vaak voor het goedkoopste’
  PREMIUM

  Zuivelwijzer.nl wijst de weg naar vogelvrien­de­lij­ke zuivel in de winkel­schap­pen: ‘De consument kiest in de winkel toch vaak voor het goedkoop­ste’

  Consumenten kunnen vanaf nu makkelijker zien of de melk of yoghurt in een winkel van een vogelvriendelijk boerenbedrijf komt. Daarvoor heeft de Vogelbescherming de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer gelanceerd. Een initiatief dat toegejuicht wordt door de vogelvriendelijke melkveehouder Marcel Strijtveen uit Lierderholthuis.
 2. Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergunning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren
  PREMIUM

  Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergun­ning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren

  Alleen als je een ‘beschermwaardige’ boom in je tuin hebt staan, moet je een vergunning aanvragen als je hem wil kappen. De gemeente Raalte wil minder regels rond particuliere bomenkap binnen de bebouwde kom, maar ondertussen wél beeldbepalende of bijzondere bomen in stand houden. Daarom hebben 610 boomeigenaren van de gemeente te horen gekregen dat ze een boom bezitten die ‘beschermwaardig’ is.
 3. Heeten mag eigen geld uitgeven: vier projecten voorgedragen voor unieke dorpsbegroting
  PREMIUM

  Heeten mag eigen geld uitgeven: vier projecten voorgedra­gen voor unieke dorpsbegro­ting

  Het is bijna zover. Heeten krijgt haar eigen burgerbegroting. Deze en volgende maand moeten de keuzes gemaakt worden. Wil Heeten geld vrij maken voor een digitaal dorpsplein, een klim- en klauterpad, een groen schoolplein of een betere toplaag op het Bleerspad? Niet alleen moet gekozen worden welk plan wordt uitgevoerd, ook waar het geld vandaan moet komen is aan de inwoners van Heeten zelf.

Salland