Volledig scherm
PREMIUM
Het fiets-/voetpad in de Heetense wijk De Veldegge moet komen tussen de Houtskoolstraat (verlengde Sinterstraat) en de Johannalaan. De foto is genomen vanaf de Houtskoolstraat richting Johannalaan. © Gerard Vrakking

Aanleg van pad in De Veldegge Heeten roept ook afkeuring op

In de woonwijk De Veldegge in Heeten leeft de wens voor een fiets-/voetpad aan de noordkant in dit woongebied. Nu het idee is gelanceerd om zo'n verbinding te creëren, stuit dat sommige bewoners tegen de borst. Ze zijn tegen het plan in het geweer gekomen. 

Voor bewoners van De Veldegge in Heeten ontstaat met het aanleggen van het fiets-/voetpad een veiligere route vanuit en naar hun woonwijk. Fietsend of wandelend kunnen ze dan het pad volgen dat moet komen tussen de Houtskoolstraat (verlengde Sinterstraat) en de Johannalaan. Nu zijn ze aangewezen op de route langs de drukkere Holterweg.

  1. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
    Video | Stuur je foto's

    Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

    Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland