Volledig scherm
PREMIUM
Het fiets-/voetpad in de Heetense wijk De Veldegge moet komen tussen de Houtskoolstraat (verlengde Sinterstraat) en de Johannalaan. De foto is genomen vanaf de Houtskoolstraat richting Johannalaan. © Gerard Vrakking

Aanleg van pad in De Veldegge Heeten roept ook afkeuring op

In de woonwijk De Veldegge in Heeten leeft de wens voor een fiets-/voetpad aan de noordkant in dit woongebied. Nu het idee is gelanceerd om zo'n verbinding te creëren, stuit dat sommige bewoners tegen de borst. Ze zijn tegen het plan in het geweer gekomen. 

Voor bewoners van De Veldegge in Heeten ontstaat met het aanleggen van het fiets-/voetpad een veiligere route vanuit en naar hun woonwijk. Fietsend of wandelend kunnen ze dan het pad volgen dat moet komen tussen de Houtskoolstraat (verlengde Sinterstraat) en de Johannalaan. Nu zijn ze aangewezen op de route langs de drukkere Holterweg.

  1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
    PREMIUM

    Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

    In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.

Salland