Volledig scherm
Burgemeesterskwartier Raalte. Bron: Gemeente Raalte

Aannemer uit Twello bouwt aan Burgemeesterskwartier in hartje Raalte

RAALTE - SallandWonen en bouwbedrijf Nikkels uit Twello bereiden de bouw van woningen voor op nieuwbouwlocatie 'Burgemeesterskwartier' in Raalte. Nieuwe bewoners kunnen er terecht vóór de kerstdagen van 2017.

Woningbouwvereniging SallandWonen heeft in mei van dit jaar drie aannemers gevraagd een ontwerp te maken voor huurwoningen in het project Burgemeesterskwartier in Raalte. Het beste ontwerp is gekozen. Het is gemaakt door Bouwbedrijf Nikkels uit Twello. SallandWonen en de gemeente Raalte werken samen aan de herontwikkeling van de locatie in hartje Raalte.

In het Burgemeesterkwartier worden 22 huurappartementen, vijf huurwoningen, vijf koopwoningen en acht bouwkavels neergezet. De bouwkavels zijn door de gemeente Raalte al in het voorjaar uitgegeven.

SallandWonen en Nikkels gaan de komende maanden verder met de voorbereidingen voor de bouw van de huurappartementen en huurwoningen in het gebied.

Inschrijven
Op 16 januari 2017 gaat de verhuur van start. Gedurende een periode van twee weken kunnen woningzoekenden zich inschrijven. De verhuur gaat op basis van inschrijfduur, waarbij senioren van 55 jaar en ouder voorrang krijgen op de appartementen en de woningen.

De bouw moet rond 1 maart 2017 kunnen beginnen. Het plan is de appartementen en woningen eind 2017 op te leveren. Als dat lukt kunnen de nieuwe bewoners van het Burgemeesterkwartier de kerstdagen 2017 in hun nieuwe woning vieren.

Salland