Archiefbeeld van Kruispunt Bos in Raalte, waar de N35 en de N348 samen komen.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Kruispunt Bos in Raalte, waar de N35 en de N348 samen komen. © Gerard Vrakking

Aanpak Kruispunt Bos in Raalte weer een stap dichterbij

Een nieuwe stap in de aanpak van Kruispunt Bos in Raalte is genomen. Er ligt een voorlopige ontwerpkeuze op tafel het knooppunt waar de N348 en de N35 samen komen. De spoorwegovergang vervalt en de N35 moet over de N348 heen. 

Het plan is echter nog niet definitief. Voor de aanpak van het kruispunt is een bedrag van 50 miljoen beschikbaar, terwijl de gekozen variant duurder uitvalt. Volgens onder meer de provincie Overijssel en gemeente Raalte wordt de variant verder uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. 

De twee provinciale wegen hebben geen last meer van elkaar, omdat de N348 ter hoogte van de spoorwegovergang wordt verlaagd. Daarnaast moet de N35 een meter hoger komen. 

Nog dit jaar moet het plan op papier staan. Volgens de huidige plannen moet het vernieuwde kruispunt medio 2023 klaar zijn. Op dinsdagavond 24 maart is er een inloopbijeenkomst over het kruispunt. In het HOFtheater in Raalte worden mensen bijgepraat. 

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Salland