Volledig scherm
André Kruiper en zijn gezin. [FOTOBRON]foto Ronald Hissink

Actie voor MS-patiënt André Kruiper uit Heeten loopt beter dan .... hijzelf

HEETEN Het totaal aan donaties voor MS-patiënt André Kruiper uit Heeten is in drie weken tijd al opgelopen tot ruim 35.000 euro. ,,De actie loopt beter ..... dan ik'', meldt Kruiper met een knipoog.

Kruiper wil een stamcelbehandeling ondergaan in het buitenland om zijn ziekte tot staan te brengen. De behandeling, die in Nederland niet beschikbaar is voor zijn ziekte, kost 65.000 euro. Ruim drie weken geleden startte de crowdfunding via Stichting Steun André.

De inzamelingsactie is nu ruimschoots over de helft. ,,OVER-WEL-DI-GEND, wat ben ik jullie ontzettend dankbaar. Dit is niet in woorden uit te drukken'', is de reactie van de zieke Kruiper op Facebook.

Oud-klasgenoten van basisschool Op Weg in Haarle hebben André Kruiper, die opgroeide in Haarle, afgelopen week verrast met een forse donatie. De oud-klasgenoten kwamen tijdens een reünie over de brug met een cheque van 1.175 euro voor de Stichting Steun André. In en rond zijn woonplaats Heeten zijn er de afgelopenn vele verschillende acties op touw gezet om geld in te zamelen voor de stichting.

Als het streefbedrag wordt bereikt, wil André Kruiper zo snel mogelijk afreizen naar Mexico of Rusland om een risicovolle stamceltherapie te ondergaan.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland