Boeren blokkeerden afgelopen maandag en dinsdag het verdeelcentrum van de Jumbo in Raalte. De protestactie van de boeren is gericht tegen de stikstofplannen van het kabinet.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren blokkeerden afgelopen maandag en dinsdag het verdeelcentrum van de Jumbo in Raalte. De protestactie van de boeren is gericht tegen de stikstofplannen van het kabinet. © ANP

Actievoerende boeren stappen naar rechter: noodverordening Raalte moet van tafel

updateDe noodverordening in Raalte moet van tafel, als het aan een groep actievoerende boeren uit Salland ligt. Dinsdag stappen ze daarvoor naar de rechter. Ze willen zonder belemmeringen kunnen gebruikmaken van hun recht op demonstratie op deze belangrijke locatie voor de boeren, zegt hun advocaat, Max Hazenkamp. 

13 reacties

 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ Willem Heerema,jongelui vanaf 16 jaar kunnen een trekker rijbewijs halen. Dat is conform de wet.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ Jo Pelders, waarschijnlijk heb jij een Universitaire Opleiding beledigen gehad.
 • Sandra Vries

  5 maanden geleden
  Jo Pelders, we mogen toch aannemen dat de rechter zich hierbij neutraal opstelt en kijkt of de Gemeente Raalte/Burgemeester Dadema op de juiste wijze gehandeld heeft en de verordening rechtmatig is? U lijkt niet veel vertrouwen te hebben in ons Nederlandse rechtspraak.
 • Jo Pelders

  5 maanden geleden
  ......verschillende dingen.....
 • Jo Pelders

  5 maanden geleden
  Die boeren snappen er ook niets van. Denken ze nou werkelijk dat ze enige kans maken die noodverordening bij de rechter van tafel te krijgen. Het recht op demonstreren en doelbewust wegen blokkeren en zo bedrijven dwarsbomen zijn twee heel verschillende doingen. Zal iets te maken hebben met de matige opleiding en gebrek aan inzicht.
 1. Politie maakt einde aan protest in Deventer; schade door blokkeeracties loopt in de tientallen miljoenen
  PREMIUM

  Politie maakt einde aan protest in Deventer; schade door blokkeerac­ties loopt in de tientallen miljoenen

  De schade door de blokkades van distributiecentra door protesterende boeren loopt in de tientallen miljoenen. Dat laat het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) weten. De blokkades zorgen bij sommige supermarkten al voor lege schappen, met name bij de zuivel en verse groenten en fruit. ,,Als dit doorgaat is het een kwestie van een paar dagen dat we écht lege schappen krijgen’’, laat een woordvoerster van het CBL weten.