Samen met dertien andere Afrikaanse deelnemers aan de halve marathon van Zwolle gaat Richard Mengich in Salland een driedaagse cursus natuurlijke veehouderij volgen. De drievoudig winnaar investeert al zijn prijzengeld in zijn boerderij in Kenia.
Volledig scherm
PREMIUM
Samen met dertien andere Afrikaanse deelnemers aan de halve marathon van Zwolle gaat Richard Mengich in Salland een driedaagse cursus natuurlijke veehouderij volgen. De drievoudig winnaar investeert al zijn prijzengeld in zijn boerderij in Kenia. © Richard Mengich

Afrikaanse atleten leren in Salland en Zwolle alles over koetjes en kalfjes

updateVeertien Afrikaanse atleten volgen in Salland van 16 tot en met 18 juni een cursus natuurlijke veehouderij na hun deelname aan de Scania Zwolse Halve Marathon (15 juni). Zij mogen onder meer een kijkje in de stal nemen bij Overijsselse melkveehouders, om zo alles te leren over koetjes en kalfjes.

  1. Sloop ligt op de loer, maar wat is de cultuurhistorische waarde van de naoorlogse noodwoningen in Olst?
    PREMIUM

    Sloop ligt op de loer, maar wat is de cultuurhis­to­ri­sche waarde van de naoorlogse noodwonin­gen in Olst?

    Na drie gesprekken tussen de omwonenden, de gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen lijkt het erop dat de naoorlogse noodwoningen aan de Olsterkampweg ‘gewoon’ worden gesloopt. Maar volgens omwonenden zijn de woningen van cultuurhistorische waarde. En dat vinden landelijke erfgoedverenigingen en een hoogleraar ook. ,,Het zijn toch een soort ‘documenten’ van een periode.”

Salland