Volledig scherm
PREMIUM
Samen met dertien andere Afrikaanse deelnemers aan de halve marathon van Zwolle gaat Richard Mengich in Salland een driedaagse cursus natuurlijke veehouderij volgen. De drievoudig winnaar investeert al zijn prijzengeld in zijn boerderij in Kenia. © Richard Mengich

Afrikaanse atleten leren in Salland en Zwolle alles over koetjes en kalfjes

updateVeertien Afrikaanse atleten volgen in Salland van 16 tot en met 18 juni een cursus natuurlijke veehouderij na hun deelname aan de Scania Zwolse Halve Marathon (15 juni). Zij mogen onder meer een kijkje in de stal nemen bij Overijsselse melkveehouders, om zo alles te leren over koetjes en kalfjes.

Het programma is erop gericht om de atleten, die in Afrika kleinschalige melkveehouderijen bezitten, te leren omgaan met belangrijke uitdagingen zoals diermanagement, voeding, fokkerij en melkkwaliteit. Zij verblijven tijdens het programma in recreatiebedrijf De Maathoeve te Heeten. Ze bezoeken drie melkveehouders die zijn aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust. Deze zijn gevestigd in Olst, Raalte en Diepenveen. Ook staat in Zwolle een bezoek aan de Stadslanderijen en een workshop kaasmaken bij zorgboerderij De Huppe op het programma.

  1. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
    Video | Stuur je foto's

    Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

    Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland