Volledig scherm
Het voormalige kantoor aan de Botermakerstraat zal na een grondige verbouwing ruimte bieden aan veertien duurzame huurappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. © Gerard Vrakking

Akkoord over grondige verbouwing van Werfhorst in Raalte

Wonen in de Werfhorst in Raalte is een stapje dichterbij. De vergunningen zijn nog niet rond, maar het contract waarin alle afspraken staan over de grondige verbouwing is alvast ondertekend door de directeuren Marijke Kool van SallandWonen en Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk uit Daarle.

Het voormalige kantoor aan de Botermakerstraat biedt straks ruimte aan veertien duurzame huurappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp is gemaakt door VAB Architecten uit Rijssen.

Gevel

Het pand wordt in een nieuw jasje gestoken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen.

In het ontwerp is ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag gedacht. Zo zijn de rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer in het plan meegenomen. Elk appartement krijgt een privé-buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia.

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland