Volledig scherm
Het voormalige kantoor aan de Botermakerstraat zal na een grondige verbouwing ruimte bieden aan veertien duurzame huurappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. © Gerard Vrakking

Akkoord over grondige verbouwing van Werfhorst in Raalte

Wonen in de Werfhorst in Raalte is een stapje dichterbij. De vergunningen zijn nog niet rond, maar het contract waarin alle afspraken staan over de grondige verbouwing is alvast ondertekend door de directeuren Marijke Kool van SallandWonen en Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk uit Daarle.

Het voormalige kantoor aan de Botermakerstraat biedt straks ruimte aan veertien duurzame huurappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp is gemaakt door VAB Architecten uit Rijssen.

Gevel

Het pand wordt in een nieuw jasje gestoken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen.

In het ontwerp is ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag gedacht. Zo zijn de rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer in het plan meegenomen. Elk appartement krijgt een privé-buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia.

Salland