Volledig scherm
PREMIUM
Samen met vrachtwagenchauffeurs en andere vrijwilligers bezorgen de organisatoren van de Truckrun door Salland jaarlijks circa 200 mensen met een verstandelijke beperking een hoop plezier (vlnr: Stefan Hondeveld, Linda Willems, Johnny Tutert en Erwin Bril. De vijftiende editie wordt komende zaterdag gehouden. © FOTO HISSINK

Alle beperkingen vallen weg tijdens Truckrun door Salland

Waar soortgelijke evenementen elders in rook opgaan, heeft de Sallandse Truckrun de vlam nog altijd vol in de pijp. Circa 200 mensen met een verstandelijke beperking maken zaterdag een toertocht door Salland als bijrijder in een vrachtwagen. De vijftiende editie van een evenement waar iedereen vrolijk van wordt.

Erwin Bril, voorzitter van Drivers Uut Salland (DUS), meldt schertsend dat ‘domme vrachtwagenchauffeurs’ toch nog wel wat kunnen. Wat heet? Wie een dergelijk evenement jaarlijks op rolletjes kan laten verlopen, moet zowel over enorm organisatievermogen als sociale intelligentie beschikken. De chauffeursvereniging en haar 130 vrijwillige hulpkrachten regelen alles zelf. Van de beveiliging van kruispunten tot het feestje dat losbarst zodra de laatste truck op de Kemphaan in Raalte is teruggekeerd.

Salland