Alle hobbels van Raalte On Ice zijn gladgestreken

videoGaat het over schaatsen uit het vet halen? Speculeren of er een Elfstedentocht komt? Nee, dat niet. Wel vriest dat het voorlopig dat het kraakt in het centrum van Raalte. Dikke sneeuwvlokken erbij. Winterse taferelen. Welkom bij Raalte On Ice.

Na acht jaar voorbereiden is het eindelijk zover. Met hulp van vele sponsors, geld, werk en materiaal is Raalte de komende vier weken verzekerd van ijspret in het centrum van het dorp. Schaatsen, curling, ijsdisco, het gaat allemaal gebeuren op de dorpsijsbaan ter grootte van een zwembad. De baan gaat vandaag om 10 uur open.

,,Zelden zo'n goed ijs gezien'', meldde kunstschaatsster Sterre van der Gouw vrijdagavond bij de openingsshow. ,,Superglad ijs, zonder hobbels. Dat heb je niet vaak bij deze banen.'' Samen met collega kunstrijdster Sanne in 't Hof gaf ze een spectaculaire openingsshow weg. Met pirouettes, sprongen, een lichtshow en vuurwerk. En haperende muziek, dat wel. ,,Ja, jammer van de muziek'', zei Sanne na het optreden. ,,Maar daar wisten we wel raad mee.'' Vol overgave betrokken de schaatssters het publiek bij hun show en daarmee werd de ijsbaan waardig geopend.

Hobbeltje

Een van de initiatiefnemers van Raalte On Ice, Marc Roesscher, sprak de genodigden vooraf toe in het ijscafé van de schaatsbaan: ,,Met dank aan alle sponsors, de gemeente en de vrijwilligers. Zonder de 35, 40 bedrijven die meehelpen was het niet mogelijk geweest. Nu zijn we supertrots dat de baan er is. Zo doen we dat in Raalte.'' En ook kwam hij met de verklaring waarom er nu een superstrakke ijsvloer ligt in Raalte: ,,Het ging niet altijd gemakkelijk om de ijsbaan hier te krijgen, af en toe hebben we een hobbeltje gladgestreken.''

Kunstrijdster Sterre van der Gouw tijdens de openingsshow van Raalte On Ice
Volledig scherm
Kunstrijdster Sterre van der Gouw tijdens de openingsshow van Raalte On Ice © Ria Willemse

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland