Alle hobbels van Raalte On Ice zijn gladgestreken

videoGaat het over schaatsen uit het vet halen? Speculeren of er een Elfstedentocht komt? Nee, dat niet. Wel vriest dat het voorlopig dat het kraakt in het centrum van Raalte. Dikke sneeuwvlokken erbij. Winterse taferelen. Welkom bij Raalte On Ice.

 1. Calamiteit rioolwaterzuivering Raalte roept herinneringen op aan enorme explosie en twee eerdere vervuilingen
  PREMIUM

  Calamiteit rioolwater­zui­ve­ring Raalte roept herinnerin­gen op aan enorme explosie en twee eerdere vervuilin­gen

  De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Raalte heeft momenteel te kampen met een onbekende vervuiling. Dit is niet de eerste keer dat er problemen zijn bij de installatie aan de Hondemotsweg. Het roept herinneringen op aan tien jaar geleden, toen de installatie werd stilgelegd vanwege insecticidenvervuiling. Een jaar later, in 2012, werd de rwzi getroffen door een enorme gasexplosie. En ook in 2015 werd de installatie bijna compleet stilgelegd door een illegale lozing van een slagerij in Heeten.
 2. Heinose fietsfanaat Flip hoopt op terugkeer van ‘klassieker’ naar Belgische partnerstad: ‘Het was altijd gezellig in café Het Moleken’
  PREMIUM

  Heinose fietsfa­naat Flip hoopt op terugkeer van ‘klassieker’ naar Belgische part­nerstad: ‘Het was altijd gezellig in café Het Moleken’

  Worden de banden tussen Heino en de voormalige Belgische partnerstad Keerbergen weer aangetrokken? Als het aan Heinoër Flip Jonkman (74) ligt wel. Hij stond veertig jaar geleden aan de wieg van de fietstocht Heino-Keerbergen-Heino. Een gemoedelijke ‘wielerklassieker-in-het-klein’. Jonkman heeft een Belgische medestander: een gemeenteraadslid uit Keerbergen wil de samenwerking tussen de beide plaatsen - die in 2002 eindigde - nieuw leven inblazen.
 3. Ex-D66’er Bert Terlouw sluit zich aan bij Burgerbelangen en wil Raalter politiek weer in
  PREMIUM

  Ex-D66’er Bert Terlouw sluit zich aan bij Burgerbe­lan­gen en wil Raalter politiek weer in

  Vorig jaar liet hij de Raalter politiek nog achter zich, maar Bert Terlouw wil zich toch weer mengen in de gemeenteraad. Het voormalig D66-raadslid stapte uit de politiek én zijn partij omdat hij zich niet meer kon vinden in de landelijke koers van de partij. Terlouw loopt inmiddels al een paar weken mee bij BurgerBelangen en hoopt via die weg weer een zetel te bemachtigen in de Raalter raad.

Salland