Almeloër (32) in kritieke toestand in ziekenhuis na ongeluk op N35

VideoBij het ernstige ongeluk op de N35 gisteren zijn twee mannen van 32 en 20 jaar uit Almelo gewond geraakt. Het tweetal zat in de auto die in een bocht frontaal op een vrachtwagen reed. De bestuurder, de 32-jarige man, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het ongeluk op de N35 bij Mariënheem gebeurde rond 15.30 uur in een bocht vlakbij de spoorwegovergang. De personenauto met de twee Almeloërs belandde op de verkeerde weghelft. De tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit Letland, kon een frontale botsing niet meer voorkomen.

Omstanders

De 32-jarige bestuurder van de auto raakte ernstig gewond. Hij moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Zijn 20-jarige bijrijder raakte ook gewond, maar kon door omstanders uit de auto worden gehaald.

Traumahelikopter

De bestuurder werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Hij ligt daar momenteel nog met ernstige verwondingen. De bijrijder werd met de ambulance naar Zwolle gereden. Het is bij de politie niet bekend of hij ook nog in het ziekenhuis ligt.

De weg was na het ongeluk enkele uren in beide richtingen afgesloten voor opruimwerkzaamheden en onderzoek. Voor de politie is het echter nog niet duidelijk hoe de personenauto op de verkeerde weghelft heeft kunnen belanden.

Volledig scherm
Een auto belandde op de verkeerde weghelft van de N35 en botste frontaal op een vrachtwagen. © News United / Jan Willem Klein Horstman

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland