De alternatieve Sallandse Wandel Vierdaagse blijkt populair en is volgens de organisatie een 'blijvertje'.
Volledig scherm
PREMIUM
De alternatieve Sallandse Wandel Vierdaagse blijkt populair en is volgens de organisatie een 'blijvertje'. © Stefan Kemper

Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse wordt verlengd na daverend succes: ‘Dit blijven we doen, ook na corona’

Een alternatief evenement in coronatijd is vaak een slap aftreksel van het origineel. Maar de alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse kan weleens een blijvend fenomeen worden. Er zijn al drieduizend wandelgidsen aan de man gebracht en het ‘evenement’ is verlengd tot 1 augustus. Daarna komt de organisatie met een nieuwe gids. 

 1. Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora
  PREMIUM

  Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora

  Bijzonder noemt Cora Schensema de relatie met haar zoon Memphis Depay. En dat is niet alleen, zegt ze, omdat ze hem met de rest van de wereld moet delen. De band is ook speciaal, omdat ze met z’n tweeën zoveel moeilijke momenten hebben meegemaakt. Maar nu is er rust. Mede dankzij een boerderij in Heeten die de voetballer van het Nederlands elftal vijf jaar geleden voor zijn moeder heeft gekocht.
 2. Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolgebouwen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’
  PREMIUM

  Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolge­bou­wen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’

  Een definitief plan voor alle schoolgebouwen in de gemeente Raalte zal er voor de zomervakantie zeker nog niet zijn. Er liggen nog veel obstakels op de weg voor het huisvestingsplan voor het onderwijs dat al maanden wordt besproken door de gemeente en schoolbesturen Mijnplein en De Mare. Er moet namelijk in elke kern een schoolgebouw behouden blijven. Aan dat streven hangt een flink prijskaartje.

Salland