Volledig scherm
PREMIUM
Antoinette Schoot Uiterkamp was altijd bereid om hulp te verlenen voor de medemens. Nu staan de vrijwilligers van de afdeling Salland Midden van het Rode Kruis massaal klaar om haar laatste wens in te willigen. © Eigen foto

Antoinette krijgt nog wel begrafenis volgens oude traditie van Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis heeft de uitvaart met speciaal eerbetoon in 1998 officieel afgeschaft, maar voor Antoinette Schoot Uiterkamp geldt een uitzondering. Zij wordt vanmorgen volgens de aloude traditie begraven in haar woonplaats Raalte.

Want met deze vrijwilliger kreeg het Rode Kruis niet alleen voortdurend hulpvaardige handen, maar vooral ook benen die telkens weer bereid bleken om in beweging te komen voor een ander.

  1. Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland
    PREMIUM

    Overweldi­gen­de steun in de rug tijdens Strijd van Salland

    Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel.

Salland