Volledig scherm
Het verkeer werd tijdens de opruimwerkzaamheden geregeld. © Jan Willem Kleinhorstman / News United.

Auto en lijnbus met 13 inzittenden komen met elkaar in botsing in Raalte

Een lijnbus en een auto zijn vanmorgen met elkaar in botsing gekomen in Raalte. 

Het ongeluk vond tegen 10.30 uur plaats op de kruising Westdorpweg en de Nieuwe Deventerweg (N348). De bestuurder van de auto werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde vervolgens niet mee naar het ziekenhuis. De dertien inzittenden van de lijnbus raakten niet gewond. De passagiers zijn door een andere bus opgepikt.

Door de botsing was er veel oponthoud voor weggebruikers rondom de kruising. Een verkeersregelaar heeft het verkeer tijdelijk geregeld. Na de berging- en schoonmaakwerkzaamheden werd de kruising weer vrijgegeven.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskonten zijn wij’

  Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskon­ten zijn wij’

  De renovatie en uitbreiding van het oudste tolhuisje van Raalte zit er op. Eigenaren Marieke en Frank Elders hebben 2,5 jaar bloed, zweet en tranen in het opmerkelijke bouwproject zitten. Vol trots openen ze vrijdag 27 september de deuren van het gemeentelijk monument om iedereen de pittoreske woning te tonen tijdens een open huis. Vanaf oktober kunnen gasten het huisje huren per week(-end) of midweek. ,,We gaan zien hoe dat loopt.”
 2. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”

Salland