De bestuurder is de macht over het stuur in de buurt van een bocht kwijtgeraakt.
Volledig scherm
De bestuurder is de macht over het stuur in de buurt van een bocht kwijtgeraakt. © News United/Bert Kamp

Automobilist raakt macht over stuur kwijt bij Luttenberg en moet naar het ziekenhuis

Een automobilist is woensdagmorgen op de Hellendoornseweg bij Luttenberg, ter hoogte van de Buurtschapsweg, in de buurt van een bocht de macht over het stuur kwijtgeraakt en in een greppel beland. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

 1. Wisseling van de wacht bij D66 Raalte: Niels Folgers (31) jaagt politieke ambitie na en volgt Moorman (65) op
  PREMIUM

  Wisseling van de wacht bij D66 Raalte: Niels Folgers (31) jaagt politieke ambitie na en volgt Moorman (65) op

  Peter Moorman (65) is tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen niet de lijsttrekker voor D66 in Raalte. Naar eigen zeggen staat er een jongere generatie te trappelen, waardoor Moorman het nu een goed moment vindt om ervoor te kiezen een stap opzij te doen. De 31-jarige Niels Folgers uit Heino is de nieuwe lijsttrekker van de partij. ,,Ik heb politieke ambities, en Raalte is een mooi plek om te starten’’, zegt Folgers.
 2. Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora
  PREMIUM

  Waarom het Sallandse dorpje Heeten rust geeft aan Memphis Depay en zijn moeder Cora

  Bijzonder noemt Cora Schensema de relatie met haar zoon Memphis Depay. En dat is niet alleen, zegt ze, omdat ze hem met de rest van de wereld moet delen. De band is ook speciaal, omdat ze met z’n tweeën zoveel moeilijke momenten hebben meegemaakt. Maar nu is er rust. Mede dankzij een boerderij in Heeten die de voetballer van het Nederlands elftal vijf jaar geleden voor zijn moeder heeft gekocht.
 3. Koploper van Overijssel: aantal banen in Raalte stijgt het hardst van de hele provincie, hoe kan dat?
  PREMIUM

  Koploper van Overijssel: aantal banen in Raalte stijgt het hardst van de hele provincie, hoe kan dat?

  Waar het aantal banen jaren geleden afnam in Raalte, is de Sallandse gemeente nu de grootste stijger in heel Overijssel. Tussen 2018 en 2020 was er in geen andere gemeente in de provincie zo’n hoge stijging van het aantal banen. De groei gaat zo hard, dat wethouder Dennis Melenhorst met de raad om tafel wil voor uitbreiding van bedrijventerreinen. „Bijna alle grote Raalter bedrijven maakten de afgelopen twee jaar een groei door”, zegt hij.
 1. Heeft rapport over vastgelopen project in Raalte politieke gevolgen? ‘Er zijn bewindspersonen om minder weggestuurd’
  PREMIUM

  Heeft rapport over vastgelo­pen project in Raalte politieke gevolgen? ‘Er zijn bewindsper­so­nen om minder wegge­stuurd’

  De wethouders waren onzichtbaar, de communicatie ondermaats en de verwachtingen werden slecht gemanaged. De Raalter gemeenteraadsleden hebben met het evaluatierapport van onderzoeksbureau Berenschot gekregen waar ze om vroegen: inzicht in wat er misging rond de realisatie van cultuurboerderij Strunk. ,,Met alle adviezen in het rapport kan er in het vervolg alleen maar een verstandig voorstel voor een doorstart komen’’, is Jan Schokker van Gemeentebelangen desondanks optimistisch.
 2. Raalter raad akkoord met ondergronds brengen hoogspanningskabels, ‘klompje’ huizen valt buiten de boot
  PREMIUM

  Raalter raad akkoord met onder­gronds brengen hoogspan­nings­ka­bels, ‘klompje’ huizen valt buiten de boot

  Een langgekoesterde wens van de gemeente Raalte gaat in vervulling. De gemeenteraad gaat definitief akkoord met het plan om de hoogspanningskabels boven bewoond gebied ondergronds te brengen. Ondanks dat vroeg GroenLinks nog wel aandacht voor de situatie van woonhuizen aan de Tolhuisweg. Zij blijken nét buiten de boot te vallen, waardoor zij geen gebruik kunnen maken van een uitkoopregeling.
 3. Tennisvereniging Heino krijgt financiële hulp van gemeente na debacle met failliete clubhuisbouwer
  PREMIUM

  Tennisvere­ni­ging Heino krijgt financiële hulp van gemeente na debacle met failliete clubhuis­bou­wer

  Tennisvereniging Heino kan voorlopig weer even naar lucht happen. Een kleine drie jaar geleden had het nieuwe clubhuis van de vereniging er al moeten staan, maar door een faillissement van de uitvoerende firma Prima Blokhutten bleef de club met financiële nood en radeloosheid achter. Om in ieder geval de vordering van de aannemer en elektricien, die de fundering voor het nieuwe clubhuis al hadden gelegd, te kunnen betalen staat de gemeente Raalte garant voor 25.000 euro.

Salland