Foto B-slapped.
Volledig scherm
Foto B-slapped.

B-Slapped legt de lat steeds hoger

RAALTE - Wie denkt dat rap-muziek vooral in het westen van het land gemaakt wordt, heeft het mis. Sinds een jaar timmeren Raaltenaren Joeri Lemke en Jeremy Sinke flink aan de weg als B-Slapped. Met hun unieke mengeling van R ‘n B en hip hop wisten zij via internet al duizenden mensen te bereiken. En de lat wordt nog steeds hoger gelegd.

 1. Lichtgevende dieren of kerstbomen in je winkelstraat? Grote kans dat je deze kerst een van de miljoenen lampjes van Ruud uit Heino tegenkomt
  PREMIUM
  video

  Lichtgeven­de dieren of kerstbomen in je winkel­straat? Grote kans dat je deze kerst een van de miljoenen lampjes van Ruud uit Heino tegenkomt

  Miljoenen lampjes, tientallen lichtfiguren, groene kerstbogen en kerstballen worden deze weken in Nederlandse winkelstraten opgehangen en neergezet. In Deventer staan ze al, Zwolle volgt snel. Waar komt al die gezelligheid eigenlijk vandaan? Die vraag leidt naar een grote loods in het Sallandse dorpje Heino. Want daar zit een bijzonder bedrijf.
 2. Varkensboer uit Raalte wil aan iedereen laten zien hoe zijn dieren leven: ‘Zo ontstaat er acceptatie en waardering’
  PREMIUM
  VIDEO

  Varkens­boer uit Raalte wil aan iedereen laten zien hoe zijn dieren leven: ‘Zo ontstaat er acceptatie en waardering’

  Varkensstallen zijn vaak grote dichte schuren. Niets te zien van het leven binnen, vanaf de buitenkant. Bij Stephan Rientjes is dat anders. Hij heeft op zijn erf in Raalte een ‘zichtstal’, waar iedereen naar binnen kan lopen om door het raam naar de roze bewoners te kijken. ,,Mensen weten steeds minder over de herkomst van eten. Daar wil ik als boer zelf iets aan doen.”
 1. Mariëlle is ziek en start crowdfundingsactie voor operatie
  Play

  Mariëlle is ziek en start crowdfun­dings­ac­tie voor operatie

 2. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

Salland