Volledig scherm
PREMIUM
Herman Boer gaat over op Veluwse Brok. © FOTO HISSINK

Bakker Boer in Heino bakt laatste brood

Het doet Herman Boer (58) zichtbaar pijn als hij langs alle lege broodrekken loopt die voor zijn bakkerij aan De Weerd in Heino staan opgesteld. Meer dan een kwart eeuw leverde hij zijn brood aan de supermarkten in de wijde omtrek, maar nu zit het erop. Vrijdag bakte hij zijn laatste brood. Het is nu tijd voor de Veluwse Brok.

‘Na vele jaren een goede samenwerking te hebben gehad met bakker Boer, stopt hij per 8 oktober met het bakken van brood. Hij richt zich volledig op Veluwse brokken, dus verkopen wij geen broden meer van bakker Boer’, stond vorige week op een briefje in het schap van Albert Heijn Van der Worp in Heino. Een korte, droge mededeling, maar door bakker Herman Boer voorafgegaan met veel emoties. ‘De laatste keer het brood in de oven schuiven, de laatste keer op de knop drukken, dat was moeilijk. Ik heb mijn stille momentjes wel gehad, vooral als ik alleen in de auto zat’, zegt Boer. 

  1. Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland
    PREMIUM

    Overweldi­gen­de steun in de rug tijdens Strijd van Salland

    Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel.

Salland