In 1939 kreeg Antoon Berghuis eerst een alt in handen, maar na een jaar of twee, drie stapte de Heetenaar over op de bariton. Dat instrument bespeelt hij anno 2019 nog steeds. En nog altijd bij Fanfare St. Caecilia.
Volledig scherm
In 1939 kreeg Antoon Berghuis eerst een alt in handen, maar na een jaar of twee, drie stapte de Heetenaar over op de bariton. Dat instrument bespeelt hij anno 2019 nog steeds. En nog altijd bij Fanfare St. Caecilia. © Gerard Vrakking

Baritonist Antoon Berghuis (91) uit Heeten is een man van de lange adem

Fanfare St. Caecilia uit Heeten zonder baritonist Antoon Berghuis is ondenkbaar. Het 11-jarig jongetje dat zich in 1939 als zoon van een van de mede-oprichters meldde bij de plaatselijke fanfare is tachtig jaar later nog steeds een actief en zeer gezien lid. De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) heeft hem hiervoor onderscheiden met een zilveren medaille. 

 1. Opluchting bij jubileumeditie motorrace op legendarische Luttenbergring: 'Had geen twee weken later moeten zijn’
  PREMIUM
  VIDEO

  Opluchting bij jubileume­di­tie motorrace op legendari­sche Luttenberg­ring: 'Had geen twee weken later moeten zijn’

  Vijftig jaar na de eerste race op de Luttenbergring klonk zaterdag weer het geluid van racende motoren rond het Sallandse dorp. Het zijn niet meer de wereldtoppers die over het stratencircuit bij Luttenberg razen, maar voor liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers was het toch volop genieten. Dat het überhaupt door kon gaan, was al een overwinning voor de organisatie.
 2. Raaltenaar Rick Groen debuteert stralend als racecoureur in zonneauto: ‘Volgend jaar naar het WK, ik kan niet wachten’

  Raaltenaar Rick Groen debuteert stralend als racecou­reur in zonneauto: ‘Volgend jaar naar het WK, ik kan niet wachten’

  Hij tikte op een gegeven moment in een bocht van het circuit de 110 kilometer aan. Raaltenaar Rick Groen (21) maakte afgelopen weekeinde een fraai debuut in de 24-uursrace European Solar Challenge (ESC), het officieuze EK voor zonneauto's. De vierdejaars student elektrotechniek zit in een nieuw universiteitsteam van Solar Team Twente. Rick gaat volgend jaar naar het WK in Australië.

Salland