Volledig scherm
Bij de vorige lerarenstakingen konden basisschoolkinderen uit Raalte ook al gebruik maken van het beweeg- en zwemprogramma. © Gerard Vrakking

Basisschoolkinderen kunnen tijdens stakingen weer terecht bij Sportbedrijf Raalte

Net als bij de vorige lerarenstaking kunnen kinderen ook aankomende week hun energie kwijt in onder meer Nieuw Tijenraan in Raalte. Vanwege de lerarenstakingen biedt Sportbedrijf Raalte in samenwerking met Sport BSO inOranje de zalen en zwembaden ter beschikking op de kinderen op te vangen.

Voor kinderen die donderdag en vrijdag geen les hebben wordt er weer een beweeg- en zwemprogramma gehouden in spelzaal de Kwintijn en sportcentrum Tijenraan. Het beweegprogramma wordt geheel gratis aangeboden, alleen voor het zwembad gelden normale prijzen.

Het Sportbedrijf stelt dat het voor veel ouders een uitdaging is om opvang voor kinderen te regelen, waardoor het Raalter bedrijf een oplossing biedt voor de ouders. ,,In vergaderruimtes kunnen ouders hun laptop open klappen en toch wat voor werk doen, terwijl zijn hun kind zien bewegen”, zegt directeur Henry Bronkhorst.

Alle informatie over het beweeg- en zwemprogramma is te vinden op de website van Sportbedrijf Raalte. 

Salland