Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van het voormalige restaurant Peter Pan. Foto uit 2017. Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden. © Freddy Schinkel

Bedrijven slaan vleugels uit in voormalig Peter Pan

Na meer dan drie jaar komt hiermee een einde aan de leegstand in het pand aan de N35 net buiten Heino. Onder meer Train- & werkcentrum Zwolle neemt intrek in het voormalige pannenkoekenrestaurant Peter Pan. 

Alsof restaurant Peter Pan in Heino gisteren nog open was en de werknemers zojuist zijn vertrokken. Zo wordt het pand aan de provinciale weg ten noorden van Heino aangetroffen door de nieuwe huurders. Na jaren komt er weer leven in de brouwerij op de locatie waar verschillende, soms omstreden horecazaken hebben gezeten. 

  1. Schoonheten en de Bentincks in documentaireserie Jort Kelder

    Schoonhe­ten en de Bentincks in documentai­re­se­rie Jort Kelder

    De familie Bentinck is te zien in de vierdelige documentaireserie ‘Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan’ van Jort Kelder. In de serie bezoekt de televisiemaker oude adellijke geslachten in Nederland die ernaar streven om het eeuwenoude goed in stand te houden. De 17e-eeuwse havezate op landgoed Schoonheten wordt al jaar en dag door de familie Bentinck bewoond. In 1944 moesten de Bentincks het landgoed op verzoek van de Luftwaffe tijdelijk verlaten. Na de opkomst van de Canadezen keerden zij terug. In de documentaire geeft de tiende generatie Bentinck de kijker een blik in haar leven en familiegeschiedenis. De serie is vanaf 8 februari op NPO te zien is.

Salland