Peter Moorman is de nieuwe fractievoorzitter van de D66 Raalte en volgt Bert Terlouw op.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Moorman is de nieuwe fractievoorzitter van de D66 Raalte en volgt Bert Terlouw op. © FOTO HISSINK

Bekend gezicht keert terug als fractievoorzitter D66 in politieke arena Raalte: ‘Als ik het doe, wil ik het goed doen’

Er keert een bekend gezicht terug in de Raalter politiek. Peter Moorman volgt de fractievoorzitter van D66 Raalte, Bert Terlouw, op. Laatstgenoemde kan zich niet meer vinden in de landelijke koers en stapt vroegtijdig uit de lokale fractie van de partij. Wat beweegt Moorman wél om zich in te zetten voor de D66 in de lokale politiek? 

 1. Verzetsstraat, Heldenstraat, Geallieerdenweg: Er is volgens Rob uit Raalte meer nodig om geschiedenis door te geven
  PREMIUM

  Verzets­straat, Helden­straat, Geallieer­den­weg: Er is volgens Rob uit Raalte meer nodig om geschiede­nis door te geven

  Hoe kan je de lokale geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan de jongste generatie? Volgens Rob Aa uit Raalte kan dat door nieuwe buurten en straten te vernoemen naar verzetshelden. Aa is betrokken bij Stichting Raalte Viert Vrijheid en opperde eerder al om straten te vernoemen naar verzetshelden. De gemeente Raalte wil de stichting daarin deels tegemoet komen.
 2. Carnaval in Raalte op losse schroeven: optochten ‘onmogelijk’ en streep door opening seizoen
  PREMIUM

  Carnaval in Raalte op losse schroeven: optochten ‘onmogelijk’ en streep door opening seizoen

  Het carnavalsfeest in de regio Raalte wordt tijdens de komende editie sterk uitgekleed. De verenigingen zijn het erover eens dat een optocht organiseren in deze tijd een onmogelijke opgave is, waar volgende week een definitief besluit over valt. Wel staat al vast dat de verenigingen geen prins aanwijzen en een streep zetten door de start van het carnavalsseizoen op de Elfde van de Elfde.

Salland