Volledig scherm
Anna Bentinck van Schoonheten. © Anna Bentinck van Schoonheten

Bentinck blijft strijden tegen Raalter bedrijventerrein Zegge VII

Landgoed Schoonheten zal zich blijven verzetten tegen een randweg om het Raalter bedrijventerrein De Zegge VII. ,,We gaan zeker bezwaar maken tegen de plannen van de gemeente Raalte voor zo'n ontsluitingsweg'', zegt Anna Bentinck van Schoonheten desgevraagd. 

De randweg met de geplande groene bufferzone moet in 2018 worden aangelegd op enkele honderden meters afstand van landgoed Schoonheten, dat eigendom is van de vier zusters Bentinck. ,,Die weg zal de rust en de flora en fauna op ons landgoed bedreigen'', waarschuwt dr. Anna Bentinck vanuit haar praktijk voor psychotherapie in Amsterdam. 

Quote

Waarom zou je nu nog een randweg aanleggen voor een miljoen euro?!

Ze noemt het 'ongelofelijk' dat de gemeente doorgaat met de plannen om de zevende fase van bedrijventerrein De Zegge uit de grond te stampen. Raalte gaat er nu van uit dat tot 2033 jaarlijks gemiddeld 1,3 hectare bedrijventerrein op de Zegge VII wordt verkocht. ,,Maar de belangstelling daarvoor blijft vaag'', betoogt Anna Bentinck. ,,Aan de rand is een paar meter verkocht. Ik houd de bouwactiviteiten op de hele Zegge al jaren bij, er zijn vrijwel nooit bouwaanvragen. En De Zegge VI staat ook nog steeds half leeg. De animo voor bedrijfskavels waar de gemeente mee schermt is nergens op gebaseerd. Waarom zou je nu nog een randweg aanleggen voor een miljoen euro?! De burgemeesters en wethouders van Raalte storten zich als lemmingen in de afgrond. Hun gemeente blinkt uit in prachtige landgoederen, die je zou moeten steunen. Maar de gemeente kiest er helaas voor om van Raalte een industriestad te maken.''   

Salland