Beschonken bestuurder geeft politieauto geen voorrang

RAALTE/HEINO - Twee automobilisten zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie na controle van de weg gehaald in de gemeente Raalte. In Raalte gaf een automobilist op een rotonde geen voorrang aan een politieauto. Hij had teveel gedronken. In Heino reed een man rond zonder geldig rijbewijs, dat bewijs was al eerder ingenomen.

Raalte
,,De man reed over de Nieuwe Deventerweg en verleende op de rotonde met de Hondemotsweg geen voorrang aan het politievoertuig. Omdat hij vervolgens de gehele rotonde nam en weer terug reed waar hij vandaan kwam was dit toch een beetje vreemd" aldus de politie van Raalte op haar Facebookpagina. De man werd aangehouden en moest een alcoholtest ondergaan. Daaruit bleek dat hij twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had: 445 ug/l waar 220 maximaal is toegestaan.

Hij kreeg twee bekeuringen ter waarde van 780 euro: voor rijden onder invloed 550 euro en voor het niet verlenen van voorrang 230 euro.

Heino
In dezelfde nacht liep bij een controle aan de Dalfserweg in Heino een bestuurder uit Heerde tegen de lamp. De man kon zijn rijbewijs niet overleggen omdat dit al eerder van hem was afgenomen. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en mocht niet verder rijden, en ,,zal een rekening van Justitie ontvangen die waarschijnlijk niet mals zal zijn" aldus de politie.

Salland