Volledig scherm
© anp

Bewoners Hartkamp: 'Deuren rammelen in kozijnen door geluidsoverlast N348'

Keer op keer wekt de geluidsoverlast van de N348 wrevel op in de Raalter woonwijk Hartkamp. Op de aangrenzende parkeerplaats, in hun tuin, en zelfs in hun woning hebben ze last van het lawaai. ,,Als vrachtwagens stevig doorrijden op de N348, rammelen hier wel eens de deuren in de kozijnen'', beschrijft de wijkbewoner Bernadette de Beuze hoe zij de hinder ervaart.

Met buurtgenoot Anneke Oldenbeuving zamelde ze handtekeningen in haar wijk in. Zo'n dertig bewoners zetten een krabbel voor maatregelen tegen de geluidsoverlast. Het probleem kreeg ook de aandacht van BurgerBelangen, dat er vragen over stelde aan B en W.

Geluidsoverlast is een deel van het probleem. De uitlaatgassen vanaf de provinciale weg een ander deel. De Beuze: ,,Er wonen hier kleine kinderen. Ik heb al verhalen gehoord over kinderen die over de aarden wal heen waren gelopen, en op het fietspad stonden, dicht bij de N348 dus.''

In het ophogen van de aarden wal zien ze een manier om de geluidsoverlast te beperken. De Beuze: ,,Zet anders een scherm boven op de wal, zoals verder op bij De Maten en De Gaarden.''

Meting

De provincie is wegbeheerder van de N348. In overleg met Zwolle heeft ook de gemeente naar het probleem gekeken. Na een geluidsmeting luidt de conclusie: extra maatregelen zijn niet nodig.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland