Volledig scherm
Het appartement linksonder was opnieuw doelwit van overvallers. © Foto: Benny Koerhuis

Bewoonster gewond bij gemaskerde overval in Raalte

RAALTE - Een vrouw aan de Dahliastraat in Raalte is voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd overvallen. De vrouw raakte in de nacht van zondag op maandag gewond toen ze werd overvallen door drie gemaskerde mannen. Ze ligt in het ziekenhuis, volgens omwonenden. Of er geld of goederen zijn buitgemaakt heeft de politie nog niet gemeld. De politie komt later vandaag met meer informatie.

Eerste overval in 2015
In augustus 2015 werd de bewoonster ook al op brute wijze overvallen. Toen spoten twee (vermoedelijk getinte) daders de toen 53-jarige bewoonster rond het middaguur pepperspray in de ogen. De vrouw bleef toen verder ongedeerd. De overvallers reden korte tijd later - met alleen wat geld uit de portemonnee van de vrouw - in een grijze BMW uit de 3-serie op hoge snelheid de wijk Blekkerhoek uit.

Overval op broer in 2014
De bewoonster van de Dahliastraat is een zus van de Raalter ijzerhandelaar, die in 2014 slachtoffer was van een overval. Mogelijk zijn beide overvallen het werk van dezelfde dadergroep, suggereerde de politie in oktober 2015 in een uitzending van Opsporing Verzocht. Op 22 augustus 2014 werd rond 5.15 uur een ijzerhandelaar in zijn bestelbus aangereden door een eerder in Wilp gestolen Renault Clio. Dit gebeurde op de Velduil in Raalte-Noord. De handelaar zag de man in de Clio een bivakmuts opzetten en een wapen pakken, maar hij kon vluchten en belde direct de politie. Maar toen was de overvaller al weg. De Clio stond er nog, deels uitgebrand.

Volledig scherm
© Foto: Benny Koerhuis
  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.

Salland