Volledig scherm
Vrijwilligers halen de rode ‘luie’ stoelen uit het HOFtheater in Raalte. Ze zijn aan vervanging toe. © Lenneke Lingmont

Bezoekers HOFtheater Raalte zitten komend seizoen ‘iets actiever’ in nieuwe zetels

De 300 stoelen van het HOFtheater hebben plaatsgemaakt voor 311 nieuwe zetels. Twaalf vrijwilligers hebben de afgelopen dagen de 300 stoelen van het Raalter theater losgeschroefd. De stoelen zijn achttien jaar oud en vertonen her en der gebreken.

Vrijwilliger Hans Blokpoel weet dat de nieuwe zetels die in het theater worden geplaatst ‘een iets actievere zit’ hebben dan de luie stoelen die het veld hebben moeten ruimen. 

Tweede leven 

Hoewel de tand des tijds sommige stoelen heeft aangetast, krijgen ze wel een tweede leven. De stichting Raalter Uitdaging, die zich inspant voor de culturele sector in de gemeente, heeft voor tweehonderd exemplaren een plek gevonden bij  stichtingen en verenigingen. Blokpoel: ,,Ze zijn destijds aangeschaft met gemeenschapsgeld en worden nu teruggegeven aan de gemeenschap. Ik vind het een mooi idee dat ze zo worden hergebruikt.” De overige honderd stoelen zijn verkocht voor dertig euro per stuk. Veel particulieren bleken daar, tot veler verbazing, belangstelling voor te hebben.

Verlichting

De vervanging van de zitplaatsen is niet het enige dat deze zomer staat te gebeuren. Ook de verlichting en de vloerbedekking worden verwijderd en vervangen en het plafond en de wanden krijgen een likje verf. Het geheel is strak gepland, want op zaterdag 21 september start het nieuwe theaterseizoen met de voorstelling ‘Summer of Love’.

Dat veel werk door vrijwilligers wordt gedaan vervult Hans Blokpoel met trots: ,,Daardoor krijg je het gevoel dat het HOFtheater van ons is.”

  1. Persoonlijke verhalen drijfveer achter viering 75 jaar bevrijding van Raalte
    PREMIUM

    Persoonlij­ke verhalen drijfveer achter viering 75 jaar bevrijding van Raalte

    Met een vrijheidsconcert bij de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing aan de Kerkstraat in Raalte eindigt op 5 mei 2020 een periode van drie weken die volledig in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Het Orkest over de IJssel, onder leiding van Raaltenaar Hans Groen, aangevuld met regionale artiesten verzorgt het concert. Hierbij worden op de kerk met grote beamers (‘videomapping’) beelden uit de oorlogsjaren geprojecteerd.

Salland