Volledig scherm
Vrijwilligers halen de rode ‘luie’ stoelen uit het HOFtheater in Raalte. Ze zijn aan vervanging toe. © Lenneke Lingmont

Bezoekers HOFtheater Raalte zitten komend seizoen ‘iets actiever’ in nieuwe zetels

De 300 stoelen van het HOFtheater hebben plaatsgemaakt voor 311 nieuwe zetels. Twaalf vrijwilligers hebben de afgelopen dagen de 300 stoelen van het Raalter theater losgeschroefd. De stoelen zijn achttien jaar oud en vertonen her en der gebreken.

Vrijwilliger Hans Blokpoel weet dat de nieuwe zetels die in het theater worden geplaatst ‘een iets actievere zit’ hebben dan de luie stoelen die het veld hebben moeten ruimen. 

Tweede leven 

Hoewel de tand des tijds sommige stoelen heeft aangetast, krijgen ze wel een tweede leven. De stichting Raalter Uitdaging, die zich inspant voor de culturele sector in de gemeente, heeft voor tweehonderd exemplaren een plek gevonden bij  stichtingen en verenigingen. Blokpoel: ,,Ze zijn destijds aangeschaft met gemeenschapsgeld en worden nu teruggegeven aan de gemeenschap. Ik vind het een mooi idee dat ze zo worden hergebruikt.” De overige honderd stoelen zijn verkocht voor dertig euro per stuk. Veel particulieren bleken daar, tot veler verbazing, belangstelling voor te hebben.

Verlichting

De vervanging van de zitplaatsen is niet het enige dat deze zomer staat te gebeuren. Ook de verlichting en de vloerbedekking worden verwijderd en vervangen en het plafond en de wanden krijgen een likje verf. Het geheel is strak gepland, want op zaterdag 21 september start het nieuwe theaterseizoen met de voorstelling ‘Summer of Love’.

Dat veel werk door vrijwilligers wordt gedaan vervult Hans Blokpoel met trots: ,,Daardoor krijg je het gevoel dat het HOFtheater van ons is.”

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland