Volledig scherm

Bibliotheek: gedichten Poelhekke tellen

RAALTE - Wat de nieuwe dorpsdichter van Raalte, Thijs Poelhekke, op Twitter zegt, maakt de bibliotheek Raalte niet uit. Het gaat de bieb er om hoe hij zijn dorpsdichterschap invult.

Dat zegt de bibliotheek in reactie op de publiciteit de afgelopen dagen rond Poelhekke. Op Twitter plaatst hij regelmatig opzienbarende tweets die veel stof doen opwaaien, mensen vragen zich af of hij hierdoor wel dorpsdichter kan zijn. "Thijs weet wat hem te doen staat. Hij krijgt de kans om het dichterspodium te betreden en er een eigen invulling aan te geven. Wat betreft de bibliotheek telt de invulling van het dorpsdichterschap. De privé-tweets van Thijs zeggen niets over zijn geschiktheid als dorpsdichter", staat in een persbericht.

In Raalte krijgt de Dorpsdichter de opdracht om op eigen initiatief jaarlijks minimaal 10 gedichten te schrijven naar aanleiding van bijzondere gebeurtenissen in Raalte. Hiervoor krijgt de Dorpsdichter een onkostenvergoeding van de gemeente van 750 euro voor de twee jaar dat hij in functie is. Met de gemeente is ook afgesproken dat er minstens drie openbare optredens per jaar zijn met als doel het onder de aandacht brengen van het ambt Dorpsdichter. De Dorpsdichter dient woonachtig te zijn in de gemeente Raalte, of op een andere wijze een binding te hebben met Raalte, oog te hebben voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen en bereid te zijn om vanaf 2 februari 2013 als dorpsdichter op te treden.

In de aanloop naar de verkiezingen is er door de Bibliotheek samengewerkt met de Stentor en de gemeente Raalte. Dit najaar schonk de Stentor in de krant aandacht aan de verkiezingen. In december kon men zich kandideren via de Bibliotheek. Er waren vier inzenders. De bevolking kreeg via de site van de Stentor de kans te stemmen op hun eigen favoriete Dorpsdichter. Het werd Thijs Poelhekke.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland