Volledig scherm

Bierbus maakt eerste rit door Salland

RAALTE - 'Wie is de Bob?' Altijd maar weer die ene vraag. Johan Nijhof, Ruud van de Gevel en Robert van Dooremolen van Sallands Landbier hoorden naar eigen zeggen te vaak gesprekken tussen de bezoekers van hun brouwerij waarbij die vraag eerst moest worden beantwoord.

 1. Wandel- en fietsroute langs archeologische vondsten in Heeten: zeventig generaties terug in de tijd
  PREMIUM

  Wandel- en fietsroute langs archeologi­sche vondsten in Heeten: zeventig generaties terug in de tijd

  IJzeroventjes, waterputten en boerderijplattegronden van ongeveer 200 jaar na Christus; de archeologische vondsten in Heeten verraden dat hier toen al mensen woonden. Stichting Germanen Heeten is in het verleden gedoken en heeft een wandel- en fietsroute uitgezet langs vijf historische locaties. ,,Toevallig gebeurt dit in Heeten, maar het is DNA voor heel Salland’’, zegt Dominique Doedens.
 2. Gemeentebestuur Raalte ziet weinig in referendum: ‘Kan tegenstellingen op scherp zetten’
  PREMIUM

  Gemeentebe­stuur Raalte ziet weinig in referendum: ‘Kan tegenstel­lin­gen op scherp zetten’

  Raaltenaren moeten op de politieke rem kunnen trappen, was het idee van Burgerbelangen Raalte. De politieke partij diende een plan in om een raadgevend referendum mogelijk te maken in de gemeente Raalte, maar burgemeester en wethouders zijn minder enthousiast: ,,Rode draad is dat het gesprek wordt gevoerd. Het referendum is minder passend bij de wijze waarop we participatie in Raalte vorm willen geven.’’
 3. Hoogleraar bestuurskunde: ‘Gemeenteraad Raalte overtreedt de wet na weggevallen verbinding’
  PREMIUM

  Hoogleraar bestuurs­kun­de: ‘Gemeente­raad Raalte overtreedt de wet na weggeval­len verbinding’

  De gemeenteraad van Raalte en burgemeester Martijn Dadema hebben gisteren tijdens een ingelast digitaal debat over de situatie rond Cultuurboerderij Strunk de wet overtreden. Dat zegt hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Michiel de Vries. Nadat tijdens het debat over Strunk een motie van wantrouwen tegen wethouder Wout Wagenmans werd voorbereid, ging het beeld voor de pers en belangstellenden op zwart door een verbindingsfout. ,,De discussie over de benoeming en het ontslag van wethouders mag niet in besloten kring plaatsvinden’’, zegt De Vries.
 1. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

 2. Rutte: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Rutte: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

Salland