De vlindertellers van NMO liepen elke week een vaste route over de landerijen van enkele LandvanWaarde-boeren.
Volledig scherm
De vlindertellers van NMO liepen elke week een vaste route over de landerijen van enkele LandvanWaarde-boeren. © NMO

Bij de zomerse vlindertelling in Salland zijn zeldzame soorten gespot: ‘Zelfs een aantal van de rode lijst’

Tijdens het afgelopen telseizoen van vlinders in Salland zijn bijzondere soorten aangetroffen op de landen van verschillende boeren. Dat concluderen Natuur & Milieu Overijssel (NMO) en LandvanWaarde. Van juni tot en met augustus struinden meerdere vrijwilligers het Sallandse landschap af voor de vlindertelling. 

 1. Onderzoeker en ex-projectleider doen boekje open over extern onderzoek naar Strunk-debacle Raalte
  PREMIUM

  Onderzoe­ker en ex-projectlei­der doen boekje open over extern onderzoek naar Strunk-debacle Raalte

  Voor het eerst sinds het Strunk-debat eind april werd er in het gemeentehuis in Raalte openbaar gesproken over het mislukte project om de cultuurboerderij nieuw leven in te blazen. Wethouder Wout Wagenmans hield destijds zijn kaken op elkaar over zijn rol in het proces en gaf weinig informatie prijs, wat hem op een motie van wantrouwen kwam te staan. Om alles op een rijtje te zetten schreef de gemeente een onafhankelijk onderzoek uit met de vraag hoe het zo ver kon komen. Het blijkt een opmaat naar een vurig politiek debat, begin juli.
 1. Wethouder over extern rapport Schoonhetenseweg: ‘De weg helemaal afsluiten is niet het idee’
  PREMIUM

  Wethouder over extern rapport Schoonhe­ten­se­weg: ‘De weg helemaal afsluiten is niet het idee’

  De miljoeneninvestering voor het plan om de Schoonhetenseweg en een deel van de Portlanderdijk op te knappen is nog niet in beton gegoten. Waar de gemeente Raalte eind mei met een visie kwam voor de aanpak van de weg, counterden omwonenden met een extern rapport. Zij vinden dat er te weinig wordt gekeken naar de verkeersveiligheid op de weg. Wethouder Jacques van Loevezijn is blij met de betrokkenheid van inwoners, maar neemt lang niet alles over wat er in het rapport staat. ,,Het plan ligt er in hoofdlijnen, maar het gesprek met de inwoners is nog niet klaar.’’

Salland