Volledig scherm
Nieuw Tijenraan in Raalte, waar meerdere zaalruimtes gehuurd kunnen worden. © FOTO HISSINK

Bij Sportbedrijf Raalte moet een zaal huren nog innovatiever kunnen

Twee jaar geleden was daar de wens. Inmiddels is het systeem al een tijdje in gebruik in het Raalter sportcentrum Tijenraan. Vanuit je luie stoel via de website een zaalruimte reserveren om bijvoorbeeld te volleyballen, badmintonnen, voetballen of te gymmen.

Onder directeur Henry Bronkhorst is het systeem ingevoerd, maar het mag nog een tandje innovatiever volgens hem. 

Met één druk op de knop een zaalruimte reserveren. Het was de grote wens van voormalig Sportbedrijf-directeur Peter Gras. Het systeem kwam er onder de nieuwe directeur, maar helemaal tevreden is Bronkhorst nog niet. Ook Sportbedrijf Raalte moet met de tijd mee, dus kan het niet alleen blijven bij een ‘simpele website’. 

In de broekzak 

Zo makkelijk als het klinkt, zo makkelijk moet het worden. Bronkhorst wil een applicatie ontwikkelen waarin inwoners van Raalte en omgeving in een handomdraai een zaal kunnen huren. ,,De techniek van het systeem is er nu en daar zijn we erg blij mee. Maar de tijd haalt ons al weer in en daarom bekijken we de mogelijkheden om een app voor het Sportbedrijf te ontwikkelen’’, zegt Bronkhorst. 

,,Tegenwoordig kan je bij verschillende sportscholen al een specifieke les boeken via een applicatie. Via de app moet het hele brede aanbod van alles wat het Sportbedrijf behelst makkelijk te vinden zijn.’’

Lange termijn

Bronkhorst benadrukt dat de applicatie er niet binnenkort al is. Verwijzend naar het Roalter Sportakkoord (samenwerking sportverenigingen, onderwijs- en zorginstellingen) laat de directeur weten dat verschillende partijen met elkaar in overleg zijn over de invulling van de applicatie. ,,Het is vooralsnog een lange termijn project.”

  1. Mylene begint 77ste kapperszaak in gemeente Raalte, terwijl kappersbranche maatregelen wil
    PREMIUM

    Mylene begint 77ste kappers­zaak in gemeente Raalte, terwijl kappers­bran­che maatrege­len wil

    Een huiskapper hier, een kapsalon daar. Kappers met hun eigen zaak schieten al jaren als paddenstoelen uit de grond in de gemeente Raalte. Dat eist nu z’n tol, volgens de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). Met 77 kapperszaken in de gemeente is er een overaanbod van bijna 30 procent. Hoe is dit ontstaan en waarom zou je met een moordende concurrentie nog een kapperszaak beginnen in Raalte?

Salland