Hond Luna Nunspeet
Volledig scherm
Hond Luna Nunspeet © eigen foto

Bijthond Luna uit Nunspeet zit nu in Raalte

Hond Luna, een Tibetaanse Mastiff, die eerder in Nunspeet een ander hondje toetakelde en een vrouw zodanig aanviel dat zij in het ziekenhuis belandde, is vandaag aangetroffen in Raalte. Dat bevestigt een woordvoerster van die gemeente.

Hond Luna is een hond met een verleden. Door de incidenten zag de burgemeester van Nunspeet zich genoodzaakt maatregelen te treffen. Er volgde diverse rechtszaken, waarna uiteindelijk de uitkomst was dat de hond van de burgemeester weg moest bij de eigenaren.

Buitengebied

Voordat de hond in beslag kon worden genomen, verdween het beest echter. De hond blijkt dus in Raalte te zitten. De gemeente Raalte kreeg daarover een tip. Volgens de woordvoerster van de gemeente verblijft de hond niet in een woonwijk, maar ergens in het buitengebied. De eigenaren zijn daar volgens haar ook.

Aangetekende brief

De inbeslagname-maatregelen die de burgemeester van Nunspeet heeft genomen gelden in Raalte niet. Het betekent dat Raalter burgemeester Martijn Dadema zelf in actie moet komen. De Raalter woordvoerster meldt dat door Dadema aan de eigenaren een aangetekende brief is verzonden. Daarin staan een aanlijnplicht en muilkorfplicht. Dat gaat volgens de woordvoerster niet meteen in. De eigenaren kunnen nog bezwaar maken.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Salland