Volledig scherm
PREMIUM
Monteurs van Royal Eijsbouts monteren de opnieuw vergulde haan op de toren van de Nicolaaskerk in Heino. Ook de bol aan de onderzijde van het kruis blinkt als vanouds. © Gerard Vrakking

Bladgoud blinkt weer op toren van Nicolaaskerk in Heino

Menig inwoner van Heino was twee maanden van slag, maar iedereen kan weer exact zien hoe laat het is op de klok van de Nicolaaskerk. Behalve kruis en haan is ook de wijzerplaat opnieuw verguld. Deze ornamenten sieren sinds gisteren weer in oude luister de toren.

Terwijl op 15 april 2019 de vlammen vraatzuchtig om zich heen grijpen in de Notre-Dame van Parijs, maakt de directie van Royal Eijsbouts zich grote zorgen over de Mariaklok. Deze is in 2013 te Asten gegoten en hangt sindsdien zichtbaar voor toeristen te pronken in de zuidelijke toren van de eeuwenoude kathedraal. De wereldleider in het nobele bedrijf van het klokken gieten kan al na enkele dagen opgelucht ademhalen. Want dikke ‘Marie’ heeft geen grammetje van haar zes ton brons verloren en verkeert nog altijd in stralende gezondheid.

  1. 5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romantische verbintenis of een verstandshuwelijk?
    PREMIUM

    5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romanti­sche verbinte­nis of een verstands­hu­we­lijk?

    De multifunctionele accommodatie De Belte in Nieuw Heeten bestaat vijf jaar. Jonkheer Sport en Vrouwe Cultuur werden door toenmalig burgemeester Piet Zoon van Raalte symbolisch in de echt verbonden op 10 oktober 2014. Hoe is het nu, na vijf jaar huwelijk, met de liefde, het huis en de hypotheek? Is er ruis in de relatie, hoe ziet de toekomst eruit en is het eerste lustrum aanleiding voor een feestje?

Salland