Melkveehouder Rudie Freriks.
Volledig scherm
PREMIUM
Melkveehouder Rudie Freriks. © Ronald Hissink

Boer Rudie (58) breekt aan de keukentafel: ‘Ik liep al langer op mijn tandvlees’

Aan de keukentafel brak hij in het bijzijn van zijn vrouw Petra. Voor melkveehouder Rudie Freriks (58) uit Luttenberg zorgen de stijgende kosten en het missen van toekomstperspectief voor gevoelens van onzekerheid, verdriet en frustratie. Een nieuwe campagne gaat boeren zoals Freriks vanaf vandaag helpen. ,,We zitten met ons bedrijf gewoon klem. Het houdt op, de emmer stroomt over.”

21 reacties

 • A. Kooi

  3 maanden geleden
  Heel erg met dank aan Diederik en Tjeerd !
 • Frank Bruggeman

  3 maanden geleden
  JM Schinkel u heeft het over een uitkering die men krijgt wanneer men quote: Er zijn meer beroepen waar men met hart en ziel mee bezig is . Als die stoppen, worden ze niet uitgekocht maar krijgen ze een uitkering. Wanneer je niet weet hoe het zit m.b.t. tot het door u genoemde uitkopen zou ik me stil houden.
 • A.j.b Hammink

  3 maanden geleden
  Het is toch verschrikkelijk dat ze in den Haag zo met de boeren om gaan .
 • Jan Groot Severt

  3 maanden geleden
  Den Haag maakt meer kapot dan men lief is
 • Jan Kelder

  3 maanden geleden
  Die mensen in Den Haag begrijpen zoiets niet, ja ze zeggen dat ze meeleven maar ze eten niet wat het betekend om boer te zijn zoals deze man en zoon. het merendeel van de 2de kamer en regering zijn passanten, vandaag zitten ze in de politiek en morgen zijn ze burgemeester of commissaris, de politiek is een kruiwagen voor hen, het zijn allemaal jobhoppers !! Alleen bezig met zich zelf en hun carrière, er zijn uitzonderingen natuurlijk, Omtzigt bijv., maar ja die is door het CDA afgeschoten !!!!
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.