Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rob Voss

Bomen en planten voor een kwart van de prijs: deze gemeentes doen mee aan de Boomdeeldagen

De Boomdeeldagen komen er weer aan. Dat betekent dat inwoners van het buitengebied van diverse gemeentes in deze regio bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor 25 procent van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en betreffende gemeente betaald.

 1. Raalter wethouder vertrekt al na drie maanden vanwege gezond­heids­re­de­nen
  PREMIUM
  1

  Raalter wethouder vertrekt al na drie maanden vanwege gezond­heids­re­de­nen

  De 51-jarige wethouder Sylvia van der Heide (Burgerbelangen) legt per direct haar werk neer als wethouder van de gemeente Raalte. Na nog drie maanden als bestuurder actief geweest te zijn, stopt ze als wethouder vanwege gezondheidsredenen. Dat laat ze weten in een ontslagbrief aan de gemeenteraad. ,,Het bewaken van mijn gezondheid is niet verenigbaar met het uitvoeren van mijn taak als wethouder’’, zegt ze.
 2. Stöppelhaene kiest dankzij Tom (46) uit Olst voor Sallandse producten: ‘De hele week iets lekkers uit eigen streek’
  PREMIUM

  Stöppelhae­ne kiest dankzij Tom (46) uit Olst voor Sallandse producten: ‘De hele week iets lekkers uit eigen streek’

  Bij een Sallands oogstfeest horen Sallandse producten van Sallandse boeren. Dat vindt Tom Lugtenberg (46) uit Olst. En dat spreekt de organisatie van Stöppelhaene ook aan. Het zorgt ervoor dat de honderden vrijwilligers en alle artiesten bij het grootste feest uit de gemeente Raalte eten en drinken van eigen bodem krijgen. ,,Wij alleen al gaan duizend bakjes fruityoghurt leveren’’, zegt Lugtenberg.

Salland