De toegang naar het Bouwhuisbos via landgoed De Vlaminckhorst blijft afgesloten. Ondanks de geprikkelde reacties vanuit Heino. ,,We staan in ons recht’', zeggen de eigenaren, Henk van der Wal en Nellie Verhoef.
Volledig scherm
PREMIUM
De toegang naar het Bouwhuisbos via landgoed De Vlaminckhorst blijft afgesloten. Ondanks de geprikkelde reacties vanuit Heino. ,,We staan in ons recht’', zeggen de eigenaren, Henk van der Wal en Nellie Verhoef. © Gerard Vrakking

Bosweg Vlaminckhorst in Heino blijft afgesloten tot woede van wandelaars

De toegang naar het Bouwhuisbos via landgoed De Vlaminckhorst blijft afgesloten. Ondanks de geprikkelde reacties vanuit Heino zijn eigenaren Henk van der Wal en Nellie Verhoef niet van plan om de maatregel ongedaan te maken. ,,We staan in ons recht’', zeggen ze, gesteund door gemeente en provincie.

 1. Miljoenenproject rond stations Raalte en Heino krijgt verder vorm met investering in fietsenstallingen
  PREMIUM

  Miljoenen­pro­ject rond stations Raalte en Heino krijgt verder vorm met investe­ring in fietsen­stal­lin­gen

  Dat er tientallen miljoenen euro's gaan naar de spoorverbetering tussen Zwolle en Enschede was al bekend, maar nu trekt de gemeente Raalte zelf ook de portemonnee om het stationsgebied te verbeteren. De grote fietsenstalling op station Raalte moet worden opgeknapt en daarom legt Raalte 30.000 euro extra in de pot, zodat de fietsenstalling in het grote project wordt meegenomen.
 2. Boek van Heinose boeddhiste Jotika Hermsen (89) kwam er tegen wil en dank: ‘Maar trots op deze nalatenschap’
  PREMIUM

  Boek van Heinose boeddhiste Jotika Hermsen (89) kwam er tegen wil en dank: ‘Maar trots op deze nalaten­schap’

  Weer een boek? Nee, dat zag ze aanvankelijk helemaal niet zitten. Waarom? En wie zit daar op te wachten? Maar uiteindelijk ging Jotika Hermsen overstag. Het resultaat: een bloemlezing van teksten van de 89-jarige boeddhiste en meditatieleraar uit Heino. Het boek heet Anders Zien en werd afgelopen zondag officieel gepresenteerd. Hermsen is blij dat het er is. ,,Het is met liefde gemaakt en ik ben er trots op.’’

Salland