Volledig scherm
© Wilfried Kloosterman sloopt eerst met hamer en koevoet. De firma Hoogeboom zet geleidelijk zwaarder geschut in. foto Gerard Vrakking

Bouwkavels op plek garage Heino

HEINO - Sprengenberg Vastgoed gaat op de gesloopte locatie van de voormalige garage van Dijk aan de Dorpsstraat in Heino bouwkavels ontwikkelen voor de vrije verkoop.

Het beoogde bouwplan van de appartementen komt daarmee te vervallen, meldde Sprengenberg Vastgoed gisteren. Onderzoek wijst volgens Sprengenberg uit dat er behoefte is aan centrumlocaties voor grondgebonden nieuwbouw. In samenspraak met de gemeente wordt momenteel de verkaveling verder uitgewerkt. Intentie is om de locatie te verkavelen voor vier vrijstaande woningen, waarbij een kavel ook de mogelijkheid krijgt voor een bedrijfs- c.q. kantoorruimte.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland