Brand verwoest woning in Raalte, politie houdt verdachte aan

video & updateDe politie heeft een verdachte aangehouden bij een woningbrand in Raalte. Een woning van een gezin met twee jonge kinderen aan de Reiger brandde vanochtend volledig uit.

Volgens de politie gaat het om een incident in de relationele sfeer. Over de leeftijd of de woonplaats van de aangehouden man doet de politie vanwege de privacy verder geen uitspraken. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. 

Tegen 11.30 uur brak de brand in de twee-onder-eenkapwoning uit. Een overbuurvrouw vertelt dat ze een harde knal hoorde, vermoedelijk van knappend glas. Toen de vrouw keek, sloegen de vlammen al uit de woning. ,,Ik stond helemaal te shaken.” De opgeroepen brandweer was snel ter plaatse. Ondanks dat het vuur snel onder controle was, is de schade aan de woning zeer groot. 

Burgemeester Martijn Dadema is vanochtend ter plekke geweest bij de brand. Hij laat in een schriftelijke reactie weten in nauw contact te staan met het gezin. ‘Een woningbrand als deze is altijd verschrikkelijk. Het gezin is in één klap hun woning kwijt en ook in de buurt heeft dit grote indruk gemaakt. Voor vanavond is er opvang geregeld en we kijken samen naar opvang voor de komende periode.’ 

Hart onder de riem

Het gezin staat niet als ‘probleemgezin’ bekend bij de gemeente. Op de vraag waarom de burgemeester poolshoogte kwam nemen, antwoordt zijn woordvoerder met: ,,De burgemeester leeft altijd mee in situaties als deze. Naast burgemeester is hij ook burgervader. Waar mogelijk en gewenst gaat hij langs bij betrokkenen om ze een hart onder de riem te steken.”

Niet alleen het huis van het gezin met twee jonge kinderen is fors beschadigd, ook de woning van de buren heeft rook- en roetschade. Deze bewoners slapen vannacht in een hotel in Raalte. ,,Het stinkt binnen ontiegelijk, je kunt er echt niet zijn”, zei de schoonzoon van het echtpaar. 

 De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Om de woning zijn hekken geplaatst. 

Volledig scherm
De brandweer bluste de brand in de woning in Raalte. © Arnold Roolvink / News United
Volledig scherm
Woning verwoest door brand. © Politie Raalte

Salland