Twee ooievaars zijn aan het broeden op de luchtalarmmast van Raalte-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee ooievaars zijn aan het broeden op de luchtalarmmast van Raalte-Noord. © FOTO HISSINK

Broedende ooievaars leggen luchtalarm in Raalte het zwijgen op

Let op! Komende maandag om 12:00 uur hoort een deel van de inwoners van Raalte geen luchtalarm. Ooievaars hebben zich genesteld op een mast bij huisartsenpraktijk Het Raan. De gemeente wil de broedende vogels niet storen, dus is het geluid van het alarm uitgezet.

 1. Subsidie voor bescherming tegen wolf pas als-ie zich vestigt in Overijssel: ‘Je weet niet waar de wolf nu zit’
  PREMIUM
  5

  Subsidie voor bescher­ming tegen wolf pas als-ie zich vestigt in Overijssel: ‘Je weet niet waar de wolf nu zit’

  Er komt voorlopig geen provinciale subsidie voor schapenhouders om beveiligingsmaatregelen te treffen tegen de wolf. Dat laat Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel, weten nadat Statenfracties van de VVD en SGP vragen stelden over de wolf. De afgelopen tijd werd het dier veelal gesignaleerd in de buurt van Heino en sloeg de wolf hoogstwaarschijnlijk meerdere keren toe. ,,Zolang het niet om gevestigde wolven gaat, is het niet zinvol’’, zegt hij.
 2. Na 22 jaar een einde aan De Parabool in Heeten: bijna alle dagbesteding nu onder één dak in Raalte
  PREMIUM

  Na 22 jaar een einde aan De Parabool in Heeten: bijna alle dagbeste­ding nu onder één dak in Raalte

  Het idee zat al jaren in de pijplijn, maar nu is het dan afgerond. De Parabool vertrekt met haar cliënten uit Heeten en vestigt zich in Raalte in het pand waarin ook de Regionale Instelling voor Beschermende Woonvormen Overijssel (RIBW) en Carmel College Salland zitten met cliënten en leerlingen. Zo ontmoeten cliënten van de dagbesteding elkaar onder één dak. ,,Eigenlijk waren alle cliënten direct blij met de overgang’’, vertelt Parabool-teammanager Melle Talsma.

Salland