Twee ooievaars zijn aan het broeden op de luchtalarmmast van Raalte-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee ooievaars zijn aan het broeden op de luchtalarmmast van Raalte-Noord. © FOTO HISSINK

Broedende ooievaars leggen luchtalarm in Raalte het zwijgen op

Let op! Komende maandag om 12:00 uur hoort een deel van de inwoners van Raalte geen luchtalarm. Ooievaars hebben zich genesteld op een mast bij huisartsenpraktijk Het Raan. De gemeente wil de broedende vogels niet storen, dus is het geluid van het alarm uitgezet.

 1. Nieuwe eigenaar ‘wegrestaurant’ aan N35 in Heino ziet kansen op plek waar veel mislukte
  PREMIUM

  Nieuwe eigenaar ‘wegrestau­rant’ aan N35 in Heino ziet kansen op plek waar veel mislukte

  Na roerige jaren met veel leegstand waait er een nieuwe wind op de restaurantlocatie aan de N35 in Heino. Bennie Nijboer (66) uit Wijthmen heeft het pand gekocht waar voorheen Bij De Buurvrouw, pannenkoekenrestaurant Peter Pan, Billy’s Steakhouse en schnitzelrestaurant Tirol huisden. ,,Hoe harder mensen zeggen dat het niets wordt, hoe harder ik bezig ga om het tot een succes te maken.”
 2. Campings in Salland en Achterhoek draaien op volle toeren tijdens nat pinksterweekend
  PREMIUM

  Campings in Salland en Achterhoek draaien op volle toeren tijdens nat pinkster­week­end

  Afgelopen pinksteren was het bij vlagen bar en boos. Wind, regen en kille temperaturen geselden vakantiegangers. Maar zowel de boerencampings als de grote vijfsterren recreatieparken zaten vol. En de boekingen voor de zomer zien er ondanks te verwachten mogelijkheden in het buitenland rooskleurig uit. ,,Mensen willen het risico niet nemen om in het hoogseizoen achter het net te vissen.’’
 3. Heeten mag eigen geld uitgeven: vier projecten voorgedragen voor unieke dorpsbegroting
  PREMIUM

  Heeten mag eigen geld uitgeven: vier projecten voorgedra­gen voor unieke dorpsbegro­ting

  Het is bijna zover. Heeten krijgt haar eigen burgerbegroting. Deze en volgende maand moeten de keuzes gemaakt worden. Wil Heeten geld vrij maken voor een digitaal dorpsplein, een klim- en klauterpad, een groen schoolplein of een betere toplaag op het Bleerspad? Niet alleen moet gekozen worden welk plan wordt uitgevoerd, ook waar het geld vandaan moet komen is aan de inwoners van Heeten zelf.

Salland