Broers (87 en 73) met geweld overvallen en opgesloten in Heeten

videoOnder bedreiging van een vuurwapen zijn gisteravond twee broers (van 87 en 73 jaar), bewoners van een woning aan de Zonnenbergen in Heeten, overvallen en daarna opgesloten in een kamer in hun huis. Daarbij vond een worsteling plaats, waarbij beide bewoners licht gewond raakten. De bejaarde broers werden pas vanmorgen uit hun benarde situatie bevrijd toen bekenden langskwamen.

De bewoners werden zaterdagavond even na 22.00 uur door twee mannen met een vuurwapen overvallen. Nadat de broers opgesloten waren doorzochten de daders vervolgens de gehele woning en gingen er met nog onbekende buit vandoor. De politie is een onderzoek gestart en roept mensen die meer informatie of camerabeelden hebben op zich te melden.

De melding van de overval kwam rond 11.00 uur vanochtend bij de politie binnen, toen bekenden de bewoners vonden en bevrijdden. Zij hadden al die tijd in de kamer gezeten waar de overvallers hen opgesloten hadden. Forensisch rechercheurs doen sporenonderzoek en agenten houden een buurtonderzoek.

Ook via Twitter roept de politie van Raalte eventuele getuigen op om zich te melden.

Volledig scherm
Het gebied rond de woning is met linten afgezet. © Jan Willem Kleinhorstman / News United

Salland