Volledig scherm
© Thinkstock

Brr.. In Heino was het vannacht het allerkoudst

HEINO - Afgelopen nacht vroor het in vrijwel het hele land, maar in Heino zakte de temperatuur in de nacht van zondag op maandag tot -4,5 graden en was daarmee het koudst. Dat meldt weer.nl. De temperatuur aan de grond lag in Twente nog lager. Daar kwam het kwik in de buurt van de -10 graden.

Standaard wordt de temperatuur gemeten op 1,5 meter boven de grond. Op die manier heeft de temperatuur van de grond zelf geen invloed meer op de resultaten. Een bevroren grond geeft immers ook koude af aan de luchtlaag vlak daar boven.In Twente was het op 10 centimeter boven de grond het koudst. De vorst aan de grond zakte daar tot -9,6 graden. In Heino werd het -8,2 graden.

Vooruitzichten
Het is vandaag een zonnige dag, maar wel koud. De temperatuur stijgt vanmiddag naar 3 tot 5 graden. De wind komt uit het oosten/noordoosten gevoelstemperatuur ligt daardoor onder het vriespunt. Vannacht gaat het matig vriezen in het binnenland, tot lokaal -7 graden. Dinsdag is het opnieuw zonnig, maar ook koud met 3 of 4 graden. Vanaf woensdag wordt het milder en wisselvallig.

Salland