Archiefbeeld - Burgemeester Martijn Dadema (rechtsachter) en wethouder Gerria Toeter (links) tijdens de opening van de testlocatie in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld - Burgemeester Martijn Dadema (rechtsachter) en wethouder Gerria Toeter (links) tijdens de opening van de testlocatie in Raalte. © Gerard Vrakking

Burgemeester Raalte in gesprek met GGD over heropenen testlocatie: ‘Uitdaging in vinden van personeel’

Als het aan burgemeester Martijn Dadema ligt, wordt de coronatestlocatie in Raalte weer geopend. Dat laat hij weten na vragen van GemeenteBelangen. Die partij wil graag dat inwoners zich in de buurt kunnen laten testen, gezien de oplopende besmettingsaantallen en langer wordende wachtrijen in de teststraten.

0 reacties

 1. Zorgcentrum met tientallen ouderen failliet, Raalter wethouder kijkt lijdzaam toe: ‘Wij kunnen niet veel’
  PREMIUM
  13

  Zorgcen­trum met tientallen ouderen failliet, Raalter wethouder kijkt lijdzaam toe: ‘Wij kunnen niet veel’

  De gemeente Raalte kijkt lijdzaam toe bij de zorgwekkende situatie rond woonzorgcentrum Huis ter Heijne in Heino. Na het faillissement van overkoepelend zorgbedrijf Ontzorgd Wonen is er nog geen deal met een overnamekandidaat. De 35 ouderen moeten zoals het er nu voorstaat voor 1 februari halsoverkop vertrekken. Wethouder Gerria Toeter: ,,Je wil laten zien dat je er bent voor deze mensen, maar je kan geen perspectief bieden.’’
 2. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?

Salland