Volledig scherm
De buurtbus Lettele-Okkenbroek-Nieuw Heeten bestaat al. Onlangs werd de 10.00ste pasagier verwelkomd (foto). Onderzocht wordt of er ook zo'n voorziening kan komen tussen Heeten en Raalte. Foto archief

Bus in hogere versnelling

HEETEN - In Heeten wordt gewerkt aan de oprichting van een stichting of vereniging die de belangen van het nieuwe buurtbusproject Heeten-Raalte zal behartigen.

Dat althans is de bedoeling van de kerngroep van vijf Heetenaren met Arnold Geerdink, Gerard Jansen, Huub Oddeijn, Roy Notkamp en Gerard Koers. Het vijftal gaat zich samen met vertegenwoordigers van buurtbusprojecten uit de omgeving, overheid en vervoersmaatschappij Syntus sterk maken voor de komst van een buurtbus in Heeten.

Tijdens de goed bezochte informatieavond in zaal Bosgoed werd de nodige informatie verstrekt en van gedachten gewisseld hoe het één en ander op te zetten. Jacob Speldekamp van Syntus verzorgde een inleiding. Hij liet de aanwezigen weten dat er op termijn een buurtbus in Heeten kan komen, mogelijk in december met de wijziging van de reguliere dienstregeling. "Maar dan moeten er wel voldoende vrijwilligers zijn."

Over dat laatste hoeft hij niet in te zitten. Tijdens de bijeenkomst stelden al veertien vrijwilligers zich beschikbaar als chauffeur. Speldekamp noemde overigens de ochtend- en avondspits een valkuil vanwege het te grote aanbod van passagiers ten opzichte van het aantal zitplaatsen in de buurtbus waardoor er mogelijk voor passagiers geen vervolg kan worden gegeven aan de doorreis.

Lees meer in de Stentor van donderdag...

Salland