Buschauffeur Harry van Kampen bij de prikklok in de kantine van de buschauffeurs in Raalte.
Volledig scherm
Buschauffeur Harry van Kampen bij de prikklok in de kantine van de buschauffeurs in Raalte. © Gerard Vrakking

Buschauffeurs Raalte overhandigen petitie aan directeur Keolis om prikklok te behouden

De buschauffeurs uit Raalte die actie voeren voor het behoud van hun oude prikklok, overhandigen aanstaande vrijdag een petitie met meer dan 150 handtekeningen aan de directeur van vervoerdersbedrijf Keolis, Richard Bruns. Dat gebeurt op het hoofdkantoor in Deventer.

De buschauffeurs zijn bang dat ze de historische prikklok verliezen als de standplaats in Raalte tegen de vlakte gaat. Ze begonnen daarom een petitie. ,,Het kan niet zo zijn dat onze geschiedenis zomaar in de uitverkoop gaat’’, laten de chauffeurs weten.

De standplaats in Raalte wordt platgegooid om meer parkeerplaatsen te bouwen voor het station Raalte. De chauffeurs verhuizen hierdoor naar Zwolle. Ze willen niet alleen de garantie dat de klok meegaat naar Zwolle, maar willen ook zeker weten dat bij welke verhuizing dan ook de klok voor het bedrijf behouden wordt. 

Interesse

Eerder liet buschauffeur Harry van Kampen aan de Stentor weten dat er meerdere externe partijen interesse hebben in het overnemen van de prikklok. Hoewel het inkloksysteem in de jaren 80 en 90 plaatsmaakte voor een computer, zien de chauffeurs de prikklok nog iedere dag in de kantine hangen. 

Ook de SP Raalte maakt zich hard voor het behouden van de klok. ,,De saamhorigheid en trots zijn elementen die ieder bedrijf nodig heeft. Deze actie, hoe klein ook, laat de saamhorigheid en trots zien en dat willen we als politieke partij zeker steunen’’, vertelt Lenka Pitrmanova van de SP. 

Salland