Volledig scherm
Livera-collega's Lisan, Nicole, Magda, Jasmijn en Erika genieten van In de Smaak in Raalte 1. © eigen foto

Buurman pruimt In de Smaak niet

Omdat hij de locatie ongeschikt vindt, heeft een buurtbewoner een bezwaarschrift ingediend tegen de vergunning die de gemeente Raalte heeft verstrekt om het proeverijfestival In de Smaak te houden op de Herenhof. De betrokken partijen kunnen dinsdagavond hun standpunt toelichten in een hoorzitting in het gemeentehuis.

In de Smaak werd het afgelopen weekeinde als experiment gehouden op het plein aan de Herenhof. ,,Dat heeft een compacter en intiemer karakter'', stelt woordvoerder Rudi Buitenkamp. 

Ondanks het slechte weer kwamen er volgens hem enkele duizenden mensen op af. Voorheen stonden de stands op De Plas in het centrum van het dorp.

  1. Voorman werkgevers: 'Als ondernemend Raalte belangrijk is voor je partij, voer je als lijsttrekker het debat'

    Voorman werkgevers: 'Als ondernemend Raalte belangrijk is voor je partij, voer je als lijsttrekker het debat'

    Voor de SP Raalte was de zaak helder: óf de nummer twee op haar kandidatenlijst, Lenka Pitrmanova, verwoordt in het politieke ondernemerscafé in Raalte de standpunten van de partij, óf de SP laat het debat schieten. Het werd het laatste. SP-lijsttrekker Harry van Kampen: ,,We bepalen zelf wel wie het debat voert. We willen zo het publiek kennis laten maken met onze kandidaten.''

Salland